Foto: Arhivă

10.000 de oameni au protestat la București. PNL şi USR s-au alăturat organizaţiilor civice

Peste 10.000 de persoane au protestat, duminică seară, în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.12.2017 - 22:20

UPDATE 22,00: Peste 10.000 de persoane au protestat, duminică seară, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, informează Mediafax.

La ieşirea către Bulevardul Kiseleff a fost montat un gard de protecţie, reprezentanţii Jandarmeriei precizând că el este menit să evite unele incidente.

"Dispozitivul se dimensionează în funcţie de numărul protestatarilor. Nu e oportun acum să dăm cifre, întrucât cei care ar putea avea intenţii să producă incidente nu trebuie să aibă o dimensiune reală a efectivelor pentru nu a scădea eficienţa în gestionarea situaţiilor care ar putea apărea", a explicat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

--------------------------------

Preşedinţii principalelor partide de opoziţie, Ludovic Orban şi Dan Barna, împreună cu Dacian Cioloş au participat duminică la o conferinţă de presă comună alături de organizaţiile civice care protestează în stradă faţă de modificarea legilor Justiţiei, informează News.ro.

Participanții la conferința de presă au cerut ca românii să iasă la manifestaţii paşnice şi au susținut că pasivitatea este o formă de complicitate cu actuala coaliţie de guvernare PSD - ALDE.

Decizia luată de PNL şi de USR, precum şi de Platforma România 100 condusă de Dacian Cioloş, a fost să se alăture organizaţiilor civice care protestează în stradă de aproape un an împotriva coaliţiei aflată la guvernare şi, îndeosebi, împotriva modificărilor aduse de PSD şi ALDE legilor justiţiei.

”România este într-un punct critic, suntem în ceasul al 12-lea (…) De un an de zile, în Parlament, are loc un atac sistematic împotriva drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor, în Parlament are loc un atac sistematic împotriva independenţei instituţiilor din România, în special împotriva independenţei puterii judecătoreşti, împotriva independenţei justiţiei. Treptat, PSD capturează statul român, instituţie după instituţie, şi imediat ce capturează aceste instituţii numind conduceri care răspund ordinului de partid, atacă orice cetăţean, orice grup social, orice companie care încearcă să se exprime liber, care încearcă să critice actele puterii şi care încearcă se manifeste aşa cum este normal într-o democraţie”, a spus preşedintele PNL, Ludovic Orban.

”Şi eu apelez la toţi colegii mei, la toţi simpatizanţii noştri, să nu fie pasivi, la toţi cetăţenii români, care se gândesc la binele României. Pasivitatea astăzi este o formă de complicitate, trebuie să ieşim să ne susţinem punctele de vedere, convingerile, credinţele, trebuie să ne apărăm valorile, trebuie să ieşim în stradă, să manifestăm paşnic şi să arătăm acestei puteri că deşi are o majoritate conjuncturală dictată de nişte promisiuni mincinoase, nu pot să facă ce vor şi trebuie să ţină cont de ceea ce vrea majoritatea zdrobitoare din societate”, a mai spus Orban.

Imediat după conferinţa de presă, Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloş au plecat împreună, alături de organizaţiile civice, la protestul din Piaţa Victoriei.

Comentarii