Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

PNL și PSD: Îmbrăcăminte, hrană şi transport gratuit, pentru cei care ies din închisoare

Mai mulţi parlamentari PSD, dar şi PNL, au depus, un proiect de lege potrivit căruia persoanele care ies din închisoare ar urma să primească îmbrăcăminte, un loc într-un adăpost, o indemnizaţie de hrană şi bilete gratuite pentru mijliacele de transport în comun, timp de 3 luni.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.03.2018 - 12:37

„Persoanele identificate în urma raportului întocmit de către ofiţerul de probaţiune ca fiind vulnerabile sau persoanele care fac parte dintr-o categorie defavorizată, conform Legii 292/2011, beneficiază de următoarele facilităţi din momentul eliberării: ajutoare în natură - încălţăminte, îmbrăcăminte, medicamente, după caz, acordate la ieşire de către locul de detenţie; un loc temporar, pe o perioada de trei luni, într-un centru pentru persoane fără adăpost, acolo unde este cazul: masă acordată la cantina socială sau o alocaţie de hrană, pe o durată de trei luni, pe raza judeţului în care persoana liberată domiciliază sau îşi are reşedinţa; bilete sau legitimaţii gratuite pe mijloacele de transport în comun urban şi interurban, timp de trei luni”, potrivit proiectului pentru completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Deputatul PSD Florin Manole, unui dintre iniţiatorii proiectului de lege, a declarat că acest proiect este important pentru deţinuţii care provin din mediile defavorizate şi că prin măsurile propuse poate fi prevenită o recidivă.

"Principalele motivaţii pentru a susţine acest proiect de lege sunt sociale, mai ales că există deţinuţi care vin din medii defavorizate, care sunt foarte săraci şi care în prima zi în care ies din penitenciar nu au nicio alternativă, nici ce să mănânce, nici unde să lucreze, nici cum să îşi găsească un loc de muncă. Deci pentru ei, ce putem să presupunem, este că prima alternativă este se întoarcă în penitenciar cu o recidivă. Ca să preîntâmpinăm asta trebuie să găsim nişte măsuri sociale astfel încât ei să primească timp de trei luni un ajutor minimal", a precizat Florin Manole.

Proiectul de lege a fost semnat de mai mulţi parlamentari PSD, precum şi de aleşi liberali, Valeria Schelean, Vasile Varga, Gabriel Andronache şi Ioan Cupşa.

Senatul este prima cameră sesizată.

Comentarii