PNL sesizează CCR în legătură cu înființarea Fondului Suveran de Investiții

PNL va sesiza Curtea Constituțională a României cu privire la legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 06.06.2018 - 13:43

PNL va sesiza Curtea Constituțională a României cu privire la legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții. Anunţul a fost făcut de către deputatul liberal Raluca Turcan. 

 "PNL va sesiza Curtea Constituțională a României pe Legea prin care astăzi PSD-ALDE au dat cea mai puternică lovitură economiei naționale românești, prin înființarea așa-zisului Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții. Este cel mai mare tun care se pregătește patrimoniului de stat din ultimii ani!

Dacă până acum Guvernele PSD-ALDE au demonstrat reală incompetență în a gestiona responsabil economia românească, acum am asistat la un act premeditat prin care Guvernul și majoritatea parlamentară intenționează să pună cele mai profitabile companii ale României sub o administrare total netransparentă și clientelară, aservită unor interese dubioase. Această lege încalcă principiul bicameralismului, în sensul că la Camera Deputaților au fost introduse în lege noi companii, pe lângă cele inițiale, care urmează să intre sub administrarea acestui fond mamut, companii care nu au primit și votul senatorilor. Așadar, din start, legea are un caracter neconstituțional!", anunţă Raluca Turcan într-un mesaj transmis pe pagina sa de socializare. 

Comentarii