PNL reclamă ”decapitări politice” la AEP

PNL reclamă ”decapitări politice” la AEP

Liberalii reclamă „decapitări din motive politice” la Autoritatea Electorală Permanentă(AEP), susținând că decizia șefului instituției de a-i demite pe directorii care se ocupă cu sistemul informatic pentru alegeri este ilegală.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 01.08.2019 - 09:55

Liberalii reclamă ”PSD-izarea Autorităţii Electorale Permanente”, arătând că directori din AEP care nu au simpatii politice faţă de Partidul Social Democrat sunt demişi, iar în locul lor sunt aduse persoane fidele politic preşedintelui instituţiei, Constantin Mituleţu-Buică. Liberalii susţin că ordinele de demitere au fost emise de preşedintele AEP cu încălcarea legii de funcţionare a Autorităţii, respectiv fără avizul Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

Liberalii îl acuză pe șeful AEP că dorește să aducă în instituție „persoane fidele politic șefului instituției și promovate, ulterior, pe funcții de conducere”. 

„Partidul Național Liberal solicită președintelui AEP retragerea de îndată a ordinelor emise și readucerea pe funcțiile de conducere a directorilor demiși din cadrul Autorității, Gabriel Saucă și Cristian Petraru. Totodată, cerem partidelor parlamentare să ia atitudine și să susțină solicitarea PNL de respingere a avizelor solicitate Parlamentului”, se mai arată în comunicat. 

Citește totul despre:

#pnl #politizare #aep

Comentarii