4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPNL își clarifică poziția cu privire la proiectul de lege privind pensiile...

PNL își clarifică poziția cu privire la proiectul de lege privind pensiile speciale

“Mâine, PNL, ca şi iniţiator, va susţine proiectul de desfiinţare a pensiilor speciale, dar nu vom susţine amendamentele pe care le-a făcut Solomon, preşedintele Comisiei de muncă, de la PSD, care nu-şi au rostul. PNL îşi doreşte ca principiul contributivităţii să se aplice întotdeauna atunci când se calculează pensii, cu excepţia pensiilor militare”, a declarat, pentru Agerpres, deputatul Cupşa.

Potrivit acestuia, amendamentele pe care le-a făcut Adrian Solomon se referă la pensiile viagere ale sportivilor care au obţinut rezultate deosebite şi indemnizaţiile pe care le primesc oamenii de cultură şi oamenii de ştiinţă, academicienii cu rezultate deosebite.

“Nu vom susţine în niciun caz acest amendament. Îşi bat joc de această lege. Deci noi o susţinem şi o vom vota, dar fără acele amendamente pe care le-a adăugat Comisia pentru muncă, aruncând-o în derizoriu. Sper că şi cei din PSD vor vota aşa cum s-au lăudat. Această lege este un început într-o reformă a felului în care se calculează pensiile în România. Ar trebui să ajungem cu toţii să încasăm pensii din aplicarea principiului contributivităţii, cu excepţia militarilor, aşa cum se întâmplă în alte ţări civilizate”, a subliniat Cupşa.

Ca efecte ale acestei legi, deputatul jurist Cupşa a menţionat că va dispărea noţiunea de pensii speciale, “deşi este vorba despre o indemnizaţie pe care parlamentarii o vor putea încasa la vârsta pensionării” şi vor dispărea celelalte pensii speciale, cele care sunt calculate pe alt principiu decât contributivitatea, cu excepţia pensiilor militare.

În ce priveşte mişcările de protest din sistemul judiciar, deputatul a declarat că magistraţii şi grefierii nu pot să facă grevă, fiindu-le interzisă greva prin lege.

“Eu sper că la greve nu se va ajunge pentru că magistraţii şi grefierii nu pot să apeleze la grevă, fiindu-le interzisă greva prin lege. E interzis de Legea dialogului social. E text de lege, a subliniat deputatul.

Plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte marţi, în sesiune extraordinară, pentru a se pronunţa asupra proiectului de lege privind desfiinţarea unor pensii speciale.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă