Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

PNL îl ironizează pe Dragnea: "Face stand-up comedy"

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a afirmat că un nou eșec al eliminării Mecanismului de Cooperare și Verificare al Comisiei Europene în 2019 va fi cauzat exclusiv de asaltul și de atacurile lui Liviu Dragnea și ale PSD la adresa sistemului de justiție.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2018 - 15:35

“Mesajele transmise de Frans Timmermans în privința justiției și acțiunilor guvernărilor PSD au fost foarte clare și faptul că prim-vicepreședintele Comisiei Europene vizitează România în momente cheie, precum intenția guvernului PSD de a o revoca pe șefa DNA sau OUG 13 nu reprezintă coincidențe decât pentru propaganda neinspirată a PSD. Ridicarea MCV în 2019 depinde exclusiv de capacitatea guvernului PSD de a înceta cu atacurile la adresa sistemului judiciar - avertismentul oficialului european a fost foarte clar în acest sens. Iar faptul că României nu îi va fi ridicat Mecanismul de Cooperare și Verificare până la finalul lui 2018 - așa cum își dorește guvernul Dăncilă, este un eșec care poate fi atribuit doar guvernărilor PSD-Dragnea și obsesiei pentru eliminarea luptei anti-corupție. Riscăm să nu ne îndeplinim acest obiectiv nici în 2019 dacă guvernarea PSD nu își oprește acțiunea distructivă. Oricum, Liviu Dragnea a trecut în mod evident de la politică la stand-up comedy după ce a spus că nici el, nici PSD, nu au întreprins vreo acțiune împotriva justiției. În fapt, cam aceasta a fost singura activitate a PSD, de la preluarea guvernării, fie că vorbim despre OUG 13, legile justiției, propunerile de modificare a Codului Penal sau dorința de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi”, a spus Raețchi, potrivit unui comunicat de presă.

“Merită precizat și faptul că exact în ziua vizitei lui Frans Timmermans la București, Parlamentul European a aprobat procedura Comisiei Europene de sancționare a Poloniei potrivit articolului 7 din tratatul Uniunii Europene din cauza modului în care este tratat sistemul judiciar. Continuarea procesului ar putea conduce, în mod teoretic, la o suspendare a dreptului de vot al Poloniei la nivelul Consiliului European. Cu alte cuvinte, Uniunea Europeană nu se joacă cu respectarea justiției, chiar dacă Dragnea și PSD încearcă să submineze importanța mesajelor venite din Occident”.

Comentarii

loading...