Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PNL, despre evaluarea Comisiei de la Veneţia: "Arată că ministrul şi PSD-ALDE au minţit"

Partidul Naţional Liberal transmite, într-un comunicat, faptul că CCR trebuie să ţină cont de opinia Comisiei de la Veneţia în evaluarea sesizărilor de neconstituţionalitate asupra modificărilor aduse Legilor Justiţiei, după draftul făcut public vineri de către forul european.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 13.07.2018 - 20:28

"În ciuda refuzului repetat al majorităţii parlamentare PSD-ALDE, PNL a obţinut sesizarea Comisiei de la Veneţia prin intermediul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Evaluarea dată publicităţii arată, fără putinţă de tăgadă, faptul că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precum şi alţi reprezentanţi ai PSD-ALDE au minţit cu neruşinare atunci când susţineau că modificările legislative sunt conforme standardelor Comisiei de la Veneţia. Între criticile aduse de PNL şi confirmate de Comisia de la Veneţia se evidenţiază schimbarea mecanismului de numire în funcţiile de conducere a procurorilor, precum şi restrângerea atribuţiilor preşedintelui României în cadrul acestui proces, invalidarea soluţiilor date de procurorul de caz de către procurorul ierarhic superior pe motive de temeinicie, restrângerea libertăţii de exprimare a magistraţilor, instituirea secţiei speciale pentru anchetarea penală a magistraţilor, schimbarea regimului de pensionare a magistraţilor cu impact asupra stabilităţii sistemului judiciar", se arată în comunicatul PNL.

Liberalii fac un nou apel către Curtea Constituţională ca, în evaluarea sesizărilor de neconstituţionalitate asupra modificărilor aduse Legilor Justiţiei, să ţină cont de Opinia Comisiei de la Veneţia.

"De asemenea, atenţionăm parlamentarii partidelor care formează majoritatea parlamentară PSD-ALDE, precum şi pe cei ai celorlalte formaţiuni care au susţinut modificările aduse Legilor Justiţiei, să nu facă greşeala de a sfida Comisia de la Veneţia. Atât oficialii europeni, precum şi principalii parteneri occidentali ai României, au făcut apel la autorităţile din România să consulte şi să ţină cont de poziţia Comisiei de la Veneţia. O atitudine de necooperare din partea autorităţilor române riscă să aducă României şi românilor grave prejudicii", se mai arată în comunicatul PNL.

Comentarii

loading...