5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăPNL cere demiterea lui Teodorovici, după „atacurile mizerabile” la adresa lui Florin...

PNL cere demiterea lui Teodorovici, după „atacurile mizerabile” la adresa lui Florin Cîţu

PNL susţine că „golăniile şi obrăzniciile lui Teodorovici arată disperare, incompetenţă şi ticăloşie în faţa unor critici argumentate venite din partea senatorului Florin Cîţu sau a europarlamentarului Siegfried Mureşan”.

„Atacurile suburbane, mizerabile, sub orice limită de bun simţ şi comportament civilizat ale ministrului Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici la adresa parlamentarilor PNL, Florin Cîţu şi Siegfried Mureşan, trebuie sancţionate public drastic prin demiterea imediată din funcţie. Golăniile şi obrăzniciile lui Teodorovici arată disperare, incompetenţă şi ticăloşie în faţa unor critici argumentate venite din partea senatorului Florin Cîţu sau a europarlamentarului Siegfried Mureşan, care au scos la iveală jocurile suspecte făcute de Teodorovici din poziţia ministru de Finanţe care asigură preşedinţia Consiliului EcoFin în favoarea intereselor unor paradisuri fiscale de pe lista neagră a Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al PNL.

Liberalii susţin că ministrul Teodorovici trebuie să răspundă public al cui a fost interesul să ceară amânarea unei decizii privind lista neagră a paradisurilor fiscale boicotate de Uniunea Europeană.

„Să ne spună dacă el, Teodorovici, sau apropiaţii lui, Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Vâlcov sau alţii dintre cunoscuţii lui au conturi în aceste paradisuri fiscale. În loc să răspundă acestor suspiciuni întemeiate de favorizare a unor infractori condamnaţi pentru spălare de bani, cu conturi în paradisuri fiscale interzise de Uniunea Europeană, ministrul Teodorovici prins cu alba-neagra în Consiliul Uniunii Europene, iese public cu tupeu nemărginit, vituperând acuzaţii fără sens şi jigniri personale ordinare la adresa celor care se luptă pentru binele românilor atât în Parlamentul României cât şi în Parlamentul European”, se arată în comunicat.

PNL o somează pe Viorica Dăncilă să iniţieze demiterea din funcţie a ministrului Teodorovici şi să prezinte public mandatul României şi justificarea acestuia la reuniunea Consiliului de miniştri ai Finanţelor din Uniunea Europeană cu privire la lista neagră a paradisurilor fiscale.

„Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a fost deja târâtă într-un scandal european de proporţii care plasează Guvernul României în zona statelor care protejează şi încurajează spălarea de bani prin conturi offshore. Partidul Naţional Liberal se declară ferm împotriva acestei poziţii exprimate de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la reuniunea EcoFin şi condamnă folosirea preşedinţiei Consiliului UE pentru a servi interesele obscure ale unor grupuri de interese ale coaliţiei PSD-ALDE”, se mai arată în comunicat.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici l-a insultat miercuri, la dezbaterea bugetului pe 2019 în Comisiile de buget-finanţe, pe sentorul liberal Florin Cîţu, strigându-i: “Eşti frumos! Chiparosule! După ce că eşti urât, mai eşti şi prost”.

Întrebat de jurnalişti de ce a folosit aceste apelative, Teodorovici a susţinut că nu a spus nimic urât: ”Am spus ceva urât? Am zis frumosule, chiparosule. Vedeţi ce înseamnă chiparos.”

Totodată, ministrul Finanţelor l-a acuzat pe eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan că “este suspectat de colaborare cu nişte servicii care nu sunt tocmai pro-europene”. 
 
Ministrul a fost întrebat de ce a refuzat să voteze, în cadrul Consiliului ECOFIN, lista neagră a pardisurilor fiscale, aşa cum a scris Politico.eu.
 
“Ministrul de Finanţe nu poate să aibă decât poziţia Preşedinţiei (României la Consiliul UE -n.r.). Discuţiile au fost în acel Consiliu. În final contează că lista s-a aprobat. Eu am spus la începutul şedinţei că vom vedea dacă se va aproba această listă. Pe 7 iunie veţi avea răspunsul sau logica” , a spus Teodorovici.
 
În momentul în care jurnalistul îi spune că publicaţia a citat surse oficiale, Teodorovici a replicat: “Cum le-au verificat? Dacă eu vă spun că domnul Mureşan (Siegfried – n.r.), cel mic de la PNL este suspectat de colaborare cu nişte servicii care nu sunt tocmai pro-europene, mă credeţi sau nu? Să se audă această informaţie la Bruxelles, acuma nu stau eu să verific”.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă