19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăPNL cere demisii pentru votul contra Laurei Codruța Kovesi

PNL cere demisii pentru votul contra Laurei Codruța Kovesi

Orban susține că, în cazul în care acest mandat a vizat un vot împotrivă, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, şi ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, ar trebui să demisioneze.

“Ar trebui să-i retragem cetăţenia română şi să ceară cetăţenie candidatului cu care a votat. Mie mi se pare de noaptea minţii pentru orice reprezentant al României să nu susţină un candidat al României pentru orice funcţie importantă, mai ales o funcţie de conducere la nivel european, cum este funcţia de procuror-şef al Parchetului European, să existe român care să nu sprijine candidatura unui român. Este o lipsă de patriotism, este chiar o trădare. Noi o să solicităm şi în scris să fie făcut public mandatul pe care l-a primit reprezentantul României în COREPER din partea MAE, iar dacă acest mandat a fost pentru a vota împotriva candidatului României, cu siguranţă, atât Teodor Meleşcanu, cât şi Ciamba trebuie să-şi dea demisia imediat”, a spus Orban.

El a precizat că procedura în cazul desemnării procurorului-şef al Parchetului European va continua şi că hotărâtoare va fi poziţionarea comisiilor Parlamentului European.

“În cazul, foarte plauzibil, în care candidatul român va ieşi pe primul loc în urma evaluărilor din comisiile Parlamentului European, cu siguranţă va fi necesară o negociere, iar ulterior va fi necesar votul plenului Parlamentului European”, a spus Orban.

El s-a declarat optimist cu privire la candidatura Laurei Codruţa Kovesi.

“Suntem optimişti şi suntem angajaţi în furnizarea de argumente în favoarea candidatului român către toţi parlamentarii români care sunt implicaţi în procedura de selecţie, pentru că trebuie să combatem dezinformările mizerabile care au fost făcute de reprezentanţii coaliţiei majoritare, PSD şi ALDE”, a conchis preşedintele PNL.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă