15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăPNL a propus revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al...

PNL a propus revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

 Şedinţa este condusă de către social-democratul Florin Iordache, acesta anunţând că nu va supune la vot cele două solicitări, motivânnd că sunt ”neregulamentare”.

”Vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen să fie înscrise două solicitări de revocare: a preşedintelui Liviu Dragnea şi a vicepreşedintelui Florin Iordache”, a declarat Raluca Turcan.

Şedinţa este condusă de către social-democratul Florin Iordache, Raluca Turcan afirmând că acesta se află în mor ”ilegal” la pupitru, având în vedere solicitarea de revocare.

”Aţi început cu un lucru total greşit: faptul că nu am putut conduce şedinţa de declaraţii. În şedinţa de Birou Permanent s-a hotărât că doamna Mihălcescu conduce atât şedinţa de declaraţii politice cât şi a plenului. Dacă eraţi ceva mai atenţi, vicepreşedinţii îndeplinesc atribuţiile încredinţate de Biroul Permanent sau încredinţate de preşedontele Camerei. Preşedintele Camerei poate încredinţa conducerea. De comun acord cu doamna Mihălcescu am condus şedinţa de declaraţii politice şi voi conduce în continuare”, a spus, la rândul său, Florin Iordache.

Acesta a anunţat că nu va supune votului solocitarea depusă de PNL.

”În niciun caz nu voi supune votului pentru că preşedintele Camerei are obligaţia să respecte regulamentul. Citiţi şi apoi discutăm”, a mai spus Florin Iordache, afirmând că solicitările PNL sunt ”neregulamentare”.

Conducerea PNL a decis, în 24 septembrie, să iniţieze procedura de revocare a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru încălcări repetate ale Regulamentului Camerei. La acel moment, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu are emoţii că va fi revocat de la conducerea Camerei Deputaţilor.

Opoziţia a depus, în 26 septembrie, proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, astfel încât procedura de revocare a lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei să poată fi iniţiată de o treime din numărul deputaţilor, nu doar de grupul PSD. Proiectul este asumat de PNL, USR, PMP şi Partidul Pro România.

Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, preşedintele acestui for poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă