Foto: Inquam Photos

PMP va relansa în campania electorală ideea de reducere a numărului de parlamentari

Partidul Mișcarea Populară (PMP) va readuce în atenția publică propunerea, validată prin referendum, de reducere la 300 a numărului de parlamentari, a anunțat, duminică, președintele PMP, Eugen Tomac.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.10.2020 - 19:48

"Suntem singurul partid parlamentar care a cerut în Parlament să fie pus în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari. Este inadmisibil că niciun partid politic nu a depus în Parlament o iniţiativă prin care să ceară reducerea numărului de parlamentari de la aproape 500 la 300", a declarat, duminică, președintele PMP, Eugen Tomac.

El a amintit că PMP este partidul care a depus acest proiect de lege în Parlament iar proiectul a fost adoptat de Senat şi a rămas, de peste doi ani de zile, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor.

"Este un afront direct la adresa democraţiei şi un mesaj de dispreţ faţă de cetăţenii români din partea celorlalte partide care nu îşi doresc reducerea numărului de parlamentari. Vom spune acest lucru în campania electorală, pentru că este nedrept ca după zece ani de la referendumul din 2009 tot aproape 500 de parlamentari să existe în Parlamentul României", a subliniat preşedintele PMP.

Duminică, PMP a decis cine va deschide listele partidului la alegerile parlamentare din 12 decembrie 2020. Pentru Camera Deputaților, primul pe listă va fi Eugen Tomac, iar la Senat, primul pe listă va fi fostul ministru Cristian Diaconescu.

Comentarii