PMP, protest în fața Ambasadei Moldovei

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a organizat un protest în faţa sediului Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, pentru a-şi exprima "îngrijorarea" faţă de ceea ce se întâmplă în prezent în ţara vecină.

Share

Rl online 0 comentarii

04.12.2020 - 14:57

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a transmis oficialilor moldoveni o notă de protest cu privire la evenimentele recente de la Chişinău.

"Asistăm la o lovitură de stat la Chişinău şi considerăm că trebuie să fim alături de democraţia Republicii Moldova, alături de cetăţenii cinstiţi din Republica Moldova, care au decis prin vot democratic că vor un alt viitor. Ceea ce se întâmplă acum în Republica Moldova este fără precedent şi partidul nostru a transmis astăzi o notă de protest politic faţă de aceste decizii care ne îngrijorează în mod profund şi credem că trebuie să reacţionăm acum, când încă mai sunt de salvat lucruri", a declarat Tomac.

Potrivit liderului PMP, ceea ce se întâmplă peste Prut reprezintă un motiv de "îngrijorare profundă".

"Ceea ce se întâmplă acum prin deciziile Parlamentului, care încearcă în mod absolut nejustificat şi forţat să mute toate instituţiile din subordinea preşedintelui Republicii Moldova în subordinea Parlamentului, plus alte decizii care vizează rusificarea până la urmă a Republicii Moldova într-un mod brutal ne îngrijorează profund. Democraţia nu trebuie călcată în picioare. Republica Moldova are un acord de asociere la Uniunea Europeană, iar Uniunea Europeană înseamnă respect faţă de democraţie, respect faţă de statul de drept, respect faţă de votul dat de cetăţeni", a susţinut Eugen Tomac.

El a adăugat că democraţia "nu poate fi călcată în picioare". "Republica Moldova nu este gubernie, Republica Moldova este un stat locuit de români, iar noi, ca români, avem obligaţia să reacţionăm paşnic, democratic, dar cu atitudine şi fermitate. Asta a vrut să transmită PMP astăzi. Iar eu, în calitate de deputat în Parlamentul European, membru al Subcomisiei pentru drepturile omului din cadrul Comisiei pentru afaceri externe, împreună cu ceilalţi colegi parlamentari şi colegi din Bucureşti, aleşi locali, am venit astăzi pentru a le transmite cetăţenilor cinstiţi şi corecţi din Republica Moldova că nu sunt singuri", a afirmat liderul PMP.

Tomac a reafirmat că înfiinţarea unui minister pentru relaţia cu Republica Moldova se justifică din toate punctele de vedere.

"Un minister cu o miză atât de importantă se justifică din toate punctele de vedere, nu există o altă miză mai importantă decât aceea de a lupta pentru a duce Republica Moldova în UE şi noi vom insista pe acest obiectiv cât se poate de temeinic cu argumente extrem de puternice din punct de vedere politic", a explicat preşedintele PMP.

Comentarii