9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăPLUS nu acceptă demiterea lui Voiculescu. Cioloș: Cîțu nu mai are susținerea...

PLUS nu acceptă demiterea lui Voiculescu. Cioloș: Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS

„În Coaliție, am luat până acum decizii împreună, iar acest lucru a făcut-o funcțională. 

Din păcate, nu același lucru s-a întâmplat azi, când premierul Cîțu a decis să ia unilateral o decizie fără o consultare prealabilă cu noi, cei care i-am fost parteneri și l-am susținut pentru a conduce guvernul Coaliției.

Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional, o echipă pentru reformarea României.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.

Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.
Florin Cîțu a făcut astăzi jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună. 

Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme. Am cerut de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu”, a scris Cioloș, pe Facebook. 

El spusese cu câteva ore înainte că modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este „absolut inacceptabil”. 

Și preşedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat că Voiculescu este cel care „a început lupta împotriva corupţiei înrădăcinate în sistem”. 

„Nu poţi face o reformă peste noapte şi nu poţi face o reformă în patru luni într-un sistem profund îmbolnăvit de corupţie timp de 30 de ani. În ultimii ani acest minister a fost condus de oameni urmăriţi penal sau de oameni care au fost obiectul jocurilor politice pentru câteva luni, ca mai apoi să fie schimbaţi. Vlad Voiculescu şi-a asumat un parcurs pe care puţini l-ar fi putut ţine în frâu. A început lupta împotriva corupţiei înrădăcinate în sistem. Am fost şi voi fi tot timpul adepta proiectelor asumate pe termen lung susţinute prin consultare şi muncă în echipă. Nu ne putem clătina în faţa presiunilor sistemului şi nu ne putem clătina în faţa jocurilor politice”, scrie Dragu, miercuri, pe Facebook.

Ea subliniază că „interesul tuturor este ca Ministerul Sănătăţii să poată livra cele mai bune soluţii pentru grija românilor în plină pandemie”.

„Instabilitatea în interiorul acestei instituţii nu face decât să se răsfrângă ca un domino asupra tuturor cetăţenilor”, adaugă preşedintele Senatului.

Cele mai citite

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

VIDEO. Predoiu: “Ungaria continuă să susțină aderarea României la Schengen terestru”

În urma unei întâlniri de lucru cu omologul său de la Budapesta, Sandor Pinter, ministrul Afacerilor Interne din România, Cătălin Predoiu, a reiterat angajamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă