Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pleşoianu: Ceea ce numim stat paralel a început cu Traian Băsescu şi cu Monica Macovei

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului, că în urma raportului Comisiei de anchetă privind arhiva SIPA "adevărul a ieşit la suprafaţă", menţionând că "statul paralel a început cu Traian Băsescu şi cu Monica Macovei".

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 13.06.2018 - 16:13

"Am ascultat cu mare interes ce au avut de spus cei de la PNL şi USR. Au făcut exact ce au făcut şi la Comisia 'sufrageria lui Oprea', adică au făcut tot ce a ţinut de ei astfel încât doamna Kovesi la Comisia precedentă, doamna Macovei la această Comisie să nu cumva să răspundă pentru faptele lor, să iasă la suprafaţă adevărul. Adevărul a ieşit la suprafaţă, pentru că membrii Comisiei Chiuariu care au investigat maniera de lucru a Comisiilor înfiinţate de doamna Monica Macovei au confirmat faptul că s-au fotocopiat documente din arhivă, s-au rescris hard-disk-uri astfel încât să nu mai existe informaţii, că doamna Monica Macovei a înfiinţat o Comisie care a avut de inventariat documente de la nivelul clădirii Ministerului Justiţiei, că nu se ştie ce s-a mai întâmplat cu documentele respective. Ele au fost ridicate şi înmânate doamnei ministru Monica Macovei şi, mai departe, spun membrii Comisiei Chiuariu, nu se ştie ce s-a întâmplat cu ele", a afirmat Pleşoianu, membru al Comisiei de anchetă privind arhiva SIPA, la dezbaterea raportului acestui for, citează Agerpres.

Pleşoianu a menţionat că aceste documente care vizau activitatea unor magistraţi au ajuns la Monica Macovei şi nu se ştie ce s-a mai întâmplat cu ele.

"Din punctul meu de vedere, ceea ce numim stat paralel - noua securitate - a început atunci, a început cu Traian Băsescu, cu Monica Macovei şi, din nefericire, toată opera lor a fost preluată de către un om care îşi spune singur politruc şi care înţelege să jignească sute de mii de români spunând că mitingul lor a fost unul mediocru. Voi încheia prin a spune că mitingul a fost nu împotriva Justiţiei, ci a fost împotriva noii securităţi, împotriva abuzurilor", a conchis Pleşoianu.

Plenul Parlamentului a adoptat miercuri raportul Comisiei de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a clarifica aspectele ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie a cărui concluzie, subliniată de preşedintele comisiei, Viorel Salan, este că ministrul Justiţiei de la acea vreme, Monica Macovei, a încălcat legea.

Comentarii

loading...