Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kim Jong Un este din ce în ce mai paranoic

Phenianul consideră sancțiunile ONU drept "un act de război"

Regimul comunist de la Phenian consideră că noile sancţiuni decise de ONU împotriva sa reprezintă "un act de război"

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

24.12.2017 - 08:14

Ministerul de Externe din Coreea de Nord consideră că măsurile decise de Naţiunile Unite echivalează cu o blocadă edonomică totală, a anunţat agenţia oficială de presă KCNA.

De asemenea, sancţiunile ONU sunt descrise drept "o încălcare violentă a suveranităţii republicii şi un act de război care distruge pacea şi stabilitatea în Peninsula Coreeană şi într-o regiune vastă".

"Statele Unite, total îngrozite de determinarea noastră în ceea ce priveşte măreaţa cauză istorică a ducerii la îndeplinire a obiectivului privind forţa nucleară a ţării, devin tot mai agresive în demersurile pentru a impune cele mai dure sancţiuni şi presiune asupra ţării noastre. Ne vom consolida sistemul nuclear de autoapărare menit să elimine total ameninţările nucleare, şantajul şi acţiunile ostile, stabilind un echilibru de forţe cu Statele Unite", se arată în declaraţia Ministerului nord-coreean de Externe.

Consiliul de Securitate ONU a impus noi sancţiuni în replică la testele cu rachete balistice făcute de Corea de Nord, inclusiv măsuri de tăiere cu 90% a importurilpr de petrol ale Phenianului. Aceasta în condiţiile în care există deja un set de sancţiuni din partea SUA, a ONU şi a Uniunii Europene.

Comentarii

loading...