Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pesediștii se dezic de trădătorii Dobre și Podașcă. Mesajul Gabrielei Firea după masa servită la restaurantul Doi Cocoși

Mai mulți pesediști de frunte s-au dezis de trădătorii Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului, şi Gabriela Podaşcă, deputat, care au dezertat la partidul lui Victor Ponta. Primarul Gabriela Firea a explicat prezența sa la restaurantul Doi Cocoși.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 25.05.2018 - 07:34

Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, susţine că detestă tradarea şi nu poate empatiza cu cei care îşi găsesc justificări pentru aceasta, anunţând că va rămâne alături de ”familia politică” din care face parte. Ea a ţinut să clarifice că nu a fost martoră la un eveniment ”în cadrul căruia s-au pus bazele racolărilor actuale din PSD”, deşi duminică s-a aflat, împreună cu familia, în acelaşi restaurant cu mai mulţi oameni politici.

Gabriela Firea a postat, joi seară, un mesaj pe Facebook, intitulat: ”Autodenunţ politic”. ”Duminică, 13 mai, am fost la restaurantul Doi Cocoşi, împreună cu soţul, mama, cumnata şi cei doi copii mici - Zian şi David. Ne-am salutat civilizat cu mai multe persoane care participau la un botez, printre care şi câţiva politicieni. Am luat masa într-un salon mic, separat de petrecere. De aici, şi până la comentariile din ultimele zile, pe surse, potrivit cărora aş fi fost martoră unui eveniment, în cadrul căruia s-au pus bazele racolărilor actuale din PSD, este o distanţă că de la Pământ la Luna”, a scrie Gabriela Firea pe pagina de socializare.

Aceasta a continuat, afirmând că detestă trădarea şi nu-i găseşte nicio justificare. ”Detest trădarea şi nu pot empatiza cu cei care îşi găsesc justificări pentru trădare. Şi tacită, şi învăluită în metafore, trădarea tot trădare este. Sunt şi voi fi alături de familia mea politică - o mică Românie. Sunt şi voi fi dornică să contribui la un pic mai bine pentru fiecare român în parte. Nu văd nicio scuză pentru cei care caută să scoată profit personal din momentele dificile ale altora. Aşa s-a născut sintagma «a calcă pe cadavre». Constat că, în politică, a avea caracter e sinonim cu a fi slab de înger. Merg, cu orice risc, pe această variantă a demnităţii şi a condamnării oricăror jocuri tenebroase”, mai scrie vicepreşedintele PSD.

Firea îşi încheie mesajul cu un citat din Alfred de Vigny: ”Destinul conduce jumătate din viaţă fiecărui om. Cealaltă jumătate o conduce caracterul”.

Rovana Plumb îi înfierează pe dezertori

Gabriela Firea nu este singura pesedistă care a înfierat dezertarea la partidul lui Victor Ponta a fostului ministru al Turismului Mircea Titus Dobre şi deputatului Gabriela Podaşcă.

Organizaţia Femeilor Social Democrate (OFSD) condamnă ferm decizia dezertorilor din PSD şi atrage atenţia că partidul rămâne unit pentru îndeplinirea programului de guvernare, a transmis joi seara liderul organizaţiei, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Rovana Plumb spune, într-un comunicat transmis joi seară de PSD, că "aceşti dezertori trebuie să fie conştienţi că sunt folosiţi ca nişte simple instrumente în lupta de a suprima guvernarea PSD". "Trădătorii au impresia că pot destabiliza PSD. Se înşală amarnic! Gestul lor lipsit de onoare ne dă motive în plus să rămânem uniţi pentru a duce la îndeplinire cel mai ambiţios program de guvernare pe care l-a avut România în ultimele decenii! Aceşti dezertori trebuie să fie conştienţi că sunt folosiţi ca nişte simple instrumente în lupta de a suprima guvernarea PSD. În momentul în care îşi vor fi îndeplinit scopul, vor fi înlăturaţi!", subliniază Rovana Plumb, preşedinta OFSD.

OFSD mai atrage atenţia că "există presiuni enorme şi se alocă foarte multe resurse pentru dezbinarea prin orice mijloace a PSD, scopul fiind împiedicarea reformelor pentru societate şi democraţie".

La rândul său, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, vicepreşedinte al PSD, afirmă, într-un comunicat transmis tot de Biroul de presă al PSD, că decizia celor care au preferat să părăsească partidul pentru a se alătura celor care au atacat neîncetat formaţiunea este "un gest lipsit de onoare în primul rând faţă de cetăţenii României care au creditat într-o proporţie covârşitoare programul nostru de guvernare şi faţă de colegii de partid, cei care contribuie zi de zi, în diferitele domenii de activitate, să aplice programul de guvernare PSD-ALDE, cel mai ambiţios proiect politic din ultimele decenii".

"Prin acest program de guvernare PSD a realizat şi realizează lucruri esenţiale pentru România şi pentru bunăstarea cetăţenilor ţării noastre. Măsurile luate, rezultatele obţinute, cifrele economice şi progresul confirmat de instituţiile europene, arată că România se află pe drumul corect. Rezultatele incontestabile ale actualului Guvern şi performanţa economică plasează ţara noastră printre primele economii ale Uniunii Europene. Este evident că se fac presiuni enorme şi se alocă resurse uriaşe pentru dezbinarea, prin orice mijloace, a partidului nostru cu scopul de a ne împiedica să ducem la îndeplinire aceste reforme vitale pentru societate şi democraţie. PSD are capacitatea şi poate reconfirma că este partidul cel mai capabil să conducă România. Suntem uniţi! Nu cedăm! Mergem până la capăt!", arată Intotero, mesajul său fiind aproape identic cu mesajul transmis de ministrul Mihai Fifor.

Mesajul lui Mihai Fifor

”Cei care au părăsit PSD, în speranţa unui câştig politic efemer, trădează voturile cetăţenilor! Este o lipsă crasă de onoare şi de respect, atât faţă de cei care au votat PSD, cât şi faţă de colegi. Aceşti trădători sunt doar un angrenaj din planul subversiv de a împiedica cu orice preţ îndeplinirea programului de guvernare. Sper că aceşti oameni sunt conştienţi că trădătorii nu sunt niciodată iertaţi, nici măcar de cei pentru care trădează. Odată ce au ales acest drum ruşinos, nu mai există cale de întoarcere. Mai devreme sau mai târziu, vor fi penalizaţi tocmai de cei care acum le promit încredere”, a transmis Mihai Fifor.

El subliniază că PSD a fost, este şi va fi cel mai puternic partid din România: ”PSD este partidul care a realizat şi realizează cele mai importante lucruri pentru România şi pentru bunăstarea concetăţenilor noştri. Rămânem uniţi pentru a duce la îndeplinire cel mai ambiţios program de guvernare pe care l-a avut România în ultimele decenii”.

Mihai Fifor mai susţine că există "presiuni enorme şi se alocă resurse uriaşe pentru dezbinarea PSD, prin orice mijloace, cu scopul de a împiedica partidul să ducă la capăt aceste reforme vitale pentru societate şi democraţie”. 

Comentarii

loading...