18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăPentru a se evita scindarea PNL Neamț, se așteaptă debarcarea controversatului Mugur...

Pentru a se evita scindarea PNL Neamț, se așteaptă debarcarea controversatului Mugur Cozmanciuc

Decizia urmează a fi luată în ședința de luni a Biroului Executiv în baza raportului întocmit de comisia special trimisă de la București în Neamț pentru a evalua activitatea organizației.

Neînțelegerile în cadrul PNL Neamț au escaladat după ce Mugur Cozmanciuc și câțiva acoliți ai săi au luat la începutul lunii martie decizia de a dizolva Biroul Politic Local Piatra-Neamț condus chiar de primarul acestui municipiu, liberalul Dragoș Chitic. Hotărârea l-a lăsat în offsaid chiar și pe președintele PNL, Ludovic Orban. Acesta se întâlnise cu Mugur Cozmanciuc pentru a discuta despre problemele din cadrul filialei Neamț, însă nu i s-a comunicat intenția de eliminare a primarului Chitic din forul municipal de conducere. Așa că Orban a aflat din ziare că un primar de-al său a fost lăsat fără funcție politică.

Nu a adus niciodată vreo critică adversarilor politici

Inexplicabilă prin prisma avantajelor electorale astfel anulate, mazilirea primarului Chitic a lăsat astfel culoar de acțiune liber celor din PSD față de care, teoretic, Cozmanciuc ar fi trebuit să fie în opoziție. Însă nu de puține ori Mugur Cozmanciuc a mizat pe o apropiere cu PSD. De când a preluat conducerea organizației județene liberale Neamț, Mugur Cozmanciuc nu a organizat nici măcar o conferință de presă. Astfel, nu a adus niciodată vreo critică adversarilor politici. Din contră, s-a plasat într-o opoziție fățisă față de primarii municipiilor Piatra-Neamț și Roman, culmea, liberali și ei. Consilierii județeni PNL coordonați de Mugur Cozmanciuc au votat nu de puține ori împotriva adoptării unor decizii ce ar fi venit în sprijinul municipiilor Piatra-Neamț și Roman, scopul fiind sabotarea colegilor primari.

Crescut politic în organizația liberală Iași de fostul liberal Relu Fenechiu, Mugur Cozmanciuc a reușit „performanța” de aduce PNL Neamț în pragul scindării. Pentru a-și securiza deciziile controversate, a determinat accesul în funcții de conducere a organizației județene PNL a unor personaje ce nici măcar nu au candidat în alegerile interne. Cu toate acestea, George Lazăr, Mihai Stoica și Mircea Beloiu au ajuns să dețină funcțiile de prim-vicepreședinți, respectiv vicepreședinte.

Fost consilier local și județean de Iași, apoi secretar de stat la Ministerul Mediului și Pădurilor în guvernarea Ponta-USL, Cozmanciuc este unul dintre politicienii controversați ai PNL. Și-a ascuns în trecut interesele directe în afaceri prin intermediul unei firme trecută pe numele mamei sale. Presa locală a descoperit că actualul deputat oferea în trecut cu împrumut sume de bani ce îi depășeau veniturile.

 

Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă