Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pe cine mizează USR la alegerile europarlamentare

Pe cine mizează USR la alegerile europarlamentare

USR a stabilit, ieri, lista finală a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019, aceasta fiind deschisă de Cristian Ghinea şi Clotilde Armand.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 29.11.2018 - 15:10

Candidații USR au fost stabiliți prin votul online al tuturor membrilor.  Deputatul Cristian Ghinea se află pe primul loc al candidaţilor USR la europarlamentare.  Pe locul doi se află Clotilde Armand, consilier local la sectorul 1. Locul al treilea este ocupa de Nicolae Bogdănel Ştefănuţă. Pe locul patru se află Vlad Marius Botoș, din partea USR Arad, fost membru PNȚCD, Forța Civică și apoi PNL.

Umătorii pe listă sunt: Vlad Dan Gheorghe, Naomi Reniuţ, Radu Ionuţ Ghelmez, Radu Nicolae Mihaiu, Iulian Lorincz, Adrian Cristian, Camelia Carmen Crişan, Gheorghe Ţăranu, Silviu Gurliu, Teodora Stoian, Alexandru Gabriel Vărzaru.

Dan Barna a prezentat lista la sediul partidului, având în spate câteva zeci dintre candidați. Întrebat ce scor își propune partidul la europarlamentare, Barna a afirmat că va fi ”cu siguranță peste scorul de la parlamentare”, adică 8,7%. Dacă USR ar repeta scorul de la alegerile din 2016, partidul ar putea obține trei locuri în Parlamentul European. Întrebat însă dacă lista finală ar putea conține și reprezentanți ai partidului lui Dacian Cioloș, Barna a confirmat că există în continuare discuții și ”orice este posibil”.

La aceste alegeri interne au participat circa 80 de candidați și au votat 5400 membri. Campania internă din USR a început pe 1 octombrie și s-a încheiat pe 22 noiembrie, iar în tot acest timp au avut loc dezbateri în toate județele și orașele mari din țară, unde candidații au vorbit despre competențele profesionale și proiectele lor pentru Parlamentul European atât în fața membrilor cât și a cetățenilor care au vrut să fie parte dintr-un spectacol al democrației. Votul a avut loc pe 22 noiembrie.

Comentarii