13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPe cine a ales Dragnea să fie ambasador în Israel

Pe cine a ales Dragnea să fie ambasador în Israel

Numele nu a fost făcut public înainte ca preşedintele să-şi dea acordul. Potrivit unor surse politice şi diplomatice, propunerea este Monica Gheorghiţă, în prezent secretar de stat în MAE.

Potrivit surselor politice, Gheorghiţă a fost aleasă chiar de Liviu Dragnea pentru această funcţie. Liderul PSD afirma la Congresul din 10 martie că România trebuie să trimită de urgenţă ambasador în Israel. Viitoarea ambasadoare a lucrat la Cancelaria premierului Adrian Năstase înainte de a fi angajată la MAE. Ca un detaliu interesant, Monica Gheorghiţă are un doctorat la Academia SRI.

Monica Dorina Gheorghiță a fost numită în funcția de secretar de stat pentru Afaceri Globale la 18 ianuarie 2017. Este diplomat de carieră și lucrează în Ministerul Afacerilor Externe din anul 2005. Anterior, a lucrat ca expert în cadrul Guvernului României/Cancelaria Primului Ministru.

Pe parcursul carierei diplomatice, a activat în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, în cadrul Departamentului pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni (2005-2006) și al Direcției Generale Afaceri Juridice (2007-2009). În perioada 2009-2010, a fost consilier al ministrului afacerilor externe. Între anii 2010-2016, și-a desfășurat activitatea la Direcția Asia-Pacific, unde a coordonat succesiv, atât dosare ale relațiilor bilaterale ale României cu state asiatice, cât și componenta de diplomație multilaterală subsumată acestui spațiu. În perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, a deținut funcția de director al Direcției Asia – Pacific.

Vorbește fluent limba engleză. Are cunoștințe avansate de franceză și spaniolă și un nivel intermediar de studiu al limbilor germană și chineză.

S-a născut în 1980. Este căsătorită și are o fiică.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă