Foto: Inquam Photos

Partidul lui Ponta, evaluat dezastruos în sondaje, cere amânarea alegerilor locale

Partidul Pro România, condus de Victor Ponta, susține că ar fi oportună amânarea alegerilor locale - alegeri care au fost deja programate la data de 27 septembrie 2020.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.07.2020 - 16:20

O cerere privind amânarea alegerilor locale a fost lansată de vicepreşedintele Partidului Pro România, Adrian Ţuţuianu, într-o conferință susținută sâmbătă, la Botoşani.

"Dacă am fi foarte diligenţi cu interesele românilor, alegerile ar fi trebuit amânate. Amânăm şcoala, dar nu amânăm alegerile. Credem că alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc în luna noiembrie, undeva în partea a doua a lunii, şi alegerile parlamentare în decembrie din două motivaţii foarte precise. Prima motivaţie ar fi că poate nu mai avem atâtea probleme cu pandemia de Covid-19 şi atunci protejăm mai bine sănătatea oamenilor şi, în al doilea rând, nu cred că România îşi poate permite astăzi şase luni de campanie electorală", a afirmat Ţuţuianu.

Declarația acestuia intervine în contextul în care partidul Pro România, individual, are o situație dezastroasă în sondajele de opinie legate de preferințele de vot ale românilor la alegerile locale din septembrie. Pe de altă parte, Pro România are divergențe și cu principalul său aliat, PSD, una dintre ele fiind legată de faptul că PSD dorește ca alegerile locale să se țină la termenul stabilit, adică la 27 septembrie.

Pe rețelele de socializare au apărut și îndemnuri, din partea simpatizanților lui Ponta, care le propun românilor să nu se prezinte deloc la votul din alegerile locale.

Comentarii