8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăPartidele din România folosesc în campanie poze luate de pe net

Partidele din România folosesc în campanie poze luate de pe net

Însă, de cele mai multe ori, partidele folosesc pentru inspirație material fotografic preluat mai puțin din România, pe care susțin că o slujesc, și mai degrabă din tot felul de alte țări neașteptate precum Polonia, SUA sau Rusia.

Aceleași partide au acuzat PSD că folosește uneori fotografii non-românești pentru a-și promova mesajele electorale. Din nefericire, o simplă utilizare a motoarelor de căutare online tinde să demonstreze că niciun partid nu este de fapt și de drept nevinovat în această privință. La sfârșitul zilei, va conta mai puțin totuși câte fotografii de campanie pot prelua, cumpăra sau copia partidele din România. Ceea ce va conta vor fi argumentele. Iar acestea vor fi judecate, cu instrumentele democratice din dotare, de fiecare alegător în parte. Până atunci, merită totuși văzut ce inspiră echipele de creație ale partidelor din România.

 

PNL s-a inspirat pentru felicitarea de Paște de la un institut Oncologic din Polonia

Spre exemplu, Partidul Național Liberal a decis să posteze pe 21 aprilie 2019 grafică de campanie prin care le urează Românilor care au celebrat Paștele Catolic “Sărbători cu bine.”

Gestul este de înțeles. Ceea ce poate șoca însă este că liberalii onestului Brătianu pare că au preluat fotografia și ideea de felicitare de la un institut pentru bolnavii de cancer din Polonia.

 

USR Plus are lipici la recoltele de cartofi din SUA când vorbește despre România

Asocierea politică dintre Dacian Cioloș și partidul care l-a dat afară pe Nicușor Dan peste noapte a animat speranțele multor români, inclusiv prin formularea unor măsuri punctuale pentru Parlamentul European.

Segmentul de promisiuni agricole, un domeniu guvernat în trecut de Dacian Cioloș din funcția de Comisar European, conține, din nefericire, o fotografie cu o recoltă care a fost folosită în 2018 de Asociația Nord-Americană a Cultivatorilor de Cartofi.

USR Plus nu se oprește însă aici și continuă prin a ne prezenta un școlar cu ghiozdan roșu ca parte a unor viitoare măsuri legate de fonduri europene mai multe pentru educația copiilor nevoiași.

Întâmplător sau nu, aceeași imagine a fost folosită pe 8 octombrie 2018 de o anume Kate Hogan, pe site-ul people.com, într-un articol care discuta despre felul în care ghiozdanele prea grele afectează coloana vertebrală a copiilor. În acest caz este interesant de observat că autoarea articolului a citat judicios sursa foto la baza imaginii, spre deosebire de USR Plus.

USR nu este în niciun caz la prima abatere. Presa a relatat pe larg faptul că oamenii lui Dacian Cioloș au măsluit o fotografie cu o toaletă din altă țară pentru a ilustra starea precară a toaletelor din școlile românești.

Materialele de presă pe această temă au demonstrat că USR PLUS nu doar a preluat o fotografie din altă țară, dar a utilizat și mijloace de editare grafică pentru a amplasa un text scris în limba română pe toaleta respectivă, pentru a pierde urma sursei inițiale a imaginii.

 

 

Pro România cu poze prezente pe site-uri din Rusia

Nici Pro România nu pare să fi investit prea mult timp în fotografii românești atunci când a decis să ureze un sincer ”La mulți ani!” românilor cu nume de flori. Într-o postare din 21 Aprilie, partidul lui Victor Ponta a adăugat logo-ul partidului peste o fotografie de-a dreptul frumoasă cu ouă încondeiate și flori.

Aceeași fotografie poate fi însă identificată și pe un site rusesc, ce este drept, fără elementele electorale asociate partidului Pro România. Lucrurile păreau totuși suspecte de la prima vedere, câtă vreme motivele tradiționale de pe ouăle încondeiate pe care Victor Ponta pare să le îndrăgească atât de tare nu prea conțin culoarea verde la români.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă