7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăPartidele cer decontarea banilor din campania electorală. Care a fost cel mai...

Partidele cer decontarea banilor din campania electorală. Care a fost cel mai eficient partid

Partidele politice cer rambursarea de către stat a banilor cheltuiți în campania electorală pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că, la finalul perioadei în care se puteau depune cereri de decontare, suma totală solicitată de partide se ridică la aproape 150 de milioane de lei.

Perioada în care se puteau cere aceste sume s-a încheiat la data de 6 ianuarie 2021. Au avut dreptul să ceară decontarea cheltuielilor acele formațiuni care au obținut cel puțin 3 la sută din numărul de voturi exprimate la nivel național.

Cele mai mari sume de bani le-au solicitat PSD (peste 43 de milioane de lei), PNL (peste 36 de milioane de lei), Pro România (peste 28 de milioane de lei) și PMP (peste 19 milioane de lei). Din acest punct de vedere, cel mai ineficient a fost partidul lui Victor Ponta, întrucât a cheltuit acești bani fără să intre în Parlament.

La polul opus, dintre partidele care au intrat în Parlament, suma cea mai mică o solicită AUR. Partidul lui George Simion a cheltuit puțin peste 1,5 milioane de lei dar a ieșit pe locul patru între partidele parlamentare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă