VIDEO. USR l-a reclamat la DNA pe Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu. Șeful PSD este acuzat că a convocat ilegal sesiunea extraordinară a Parlamentului

Doi deputați din USR au depus, vineri, la DNA, o plângere penală pentru abuz în serviciu la adresa lui Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Camerei Deputaților.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2017 - 14:39

Doi deputați din USR au depus, vineri, la DNA, o plângere penală pentru abuz în serviciu la adresa lui Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Camerei Deputaților.

Florina Presadă și Ionuț Moșteanu îl acuză pe Liviu Dragnea că ar fi convocat ilegal sesiunea extraordinară a Parlamentului, pentru discutarea și aprobarea ultimelor Ordonanțe de Urgență emise de Guvernul Tudose.
Marţi, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, care a preluat atribuţiile preşedintelui acestui for, Liviu Dragnea, aflat în vacanţă, a precizat că sesiunea extraordinară a fost convocată în urma unei consultări telefonice a secretarului general cu membrii Biroului permanent şi cu liderii de grup. Potrivit acestuia, au fost "pentru" convocarea plenului deputaţii PSD, ALDE, PMP şi UDMR, adică nouă voturi, două împotrivă, ale celor de la PNL, iar trei nu s-au pronunţat. Pe baza acestei consultări telefonice, preşedintele Camerei Deputaţilor a convocat sesiune extraordinară, a explicat Iordache.

 ”Practic, plenul s-a întâmplat fără să existe îndeplinirea condiţiilor legale. Domnul Liviu Dragnea a publicat în Monitorul Oficial o convocare care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie şi de Regulament, care spun foarte clar că această iniţiativă de convocare a unei sesiuni extraordinare poate să aparţină preşedintelui României, Biroului permanent sau unei treimi din deputaţi. Niciuna dintre condiţii nu a fost îndeplinită iar domnul Liviu Dragnea a pretins că aceste condiţii s-ar fi îndeplinit", a declarat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, într-o conferinţă de presă la Parlament.

Şedinţa Biroului permanent de marţi nu s-a ţinut din lipsă de cvorum. Sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor s-a finalizat după şedinţa de plen.


Citește totul despre:

Comentarii

loading...