13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechVictor Ponta susține că PSD trebuie să sacrifice niște lideri pentru a...

Victor Ponta susține că PSD trebuie să sacrifice niște lideri pentru a se salva

Deputatul Victor Ponta, fost premier al României, a scris, pe Facebook, că PSD se află într-un moment în care "ar trebui gândită o reacție" care să salveze partidul "chiar cu sacrificarea unora dintre liderii săi" și îl califică pe Codrin Ștefănescu drept "bufon".





"Eu m-am retras de la conducerea PSD in 2015 pentru ca nu am vrut sa pun tot partidul sa raspunda zi de zi la niste acuzatii care ma priveau doar pe mine ( oricat de neadevarate sunt acestea)! Asa cred ca era obligatia mea fata de PSD si fata de propria constiinta!

Acum PSD este intr-un moment mult mai greu in care lucruri grave care nu au legatura cu Partidul apar in discutia publica si in justitie / ar trebui gandita o reactie care sa salveze PSD chiar cu sacrificarea unora dintre liderii sai/ sa raspunzi la ceva atat de serios si de grav cu un comunicat isteric semnat de un bufon este cel putin iresponsabil – si oricum ineficient", a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Social-democratul Codrin Ștefănescu a declarat, vineri, că fostul şef al SRI, George Maior, în prezent ambasador al România în SUA, "coordonează un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea utilizând ultimele resurse pe care le mai are în sistem".

"Ne spun sursele, George Maior, cel care de ani de zile se visează președinte al PSD, prim-ministru sau chiar președinte de țară, în echipă cu Coldea, Kovesi și recent cu grupul Ponta, coordonează un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea utilizând ultimele resurse pe care le mai au în sistem. Iar acțiunea de astăzi, împotriva viceprim-ministrului Sevil Shhaideh, este doar o ultimă zvâcnire în bătălia pe care o duc împotriva PSD.

Știm de mult despre acest plan, suntem informați chiar și din interiorul a ceea ce numim statul paralel de toate 'odioșeniile' pe care le pun la cale și îi anunțăm public că nu vor avea nicio șansă să ducă acest plan până la capăt. Și în perioada imediat următoare este posibil să cerem revocări, demisii și anchete vizavi de toate declarațiile șocante apărute în ultimele săptămâni. Pentru că nu vom abdica niciodată de la promisiunile făcute românilor: democratizarea reală a României și aducerea în matca constituțională a tuturor instituțiilor statului. Punct", se arată în declarația PSD.

Declarația secretarului general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, vine în contextul în care ministrul Sevil Shhaideh a fost audiată la DNA, în dosarul Belina. 





Vicepremierul României, Sevil Shhaideh, este acuzată de abuz în serviciu, în dosarul Belina, a anunțat DNA. De asemenea, procurorii anticorupție cer aviz pentru urmărirea penală a deputatei Rovanei Plumb, ministrul al Fondurilor Europene, acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Sevil Shhaideh și Rovana Plumb sunt alți doi demnitari din Guvernul Tudose aflați în vizorul DNA, după Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul.  

 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă