USR va organiza un congres, în octombrie, pentru desemnarea unui nou președinte. Nicușor Dan a anunțat că nu se mai întoarce în formațiune

Conducerea Uniunii Salvaţi România va organiza un congres extraordinar, la începutul lunii octombrie, pentru desemnarea unui nou lider al formațiunii, a anunțat, joi, deputatul USR Ionuț Moșteanu, Cu toate acestea, nicio candidatură nu a fost anunţată până în prezent.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 17.08.2017 - 15:25

Conducerea Uniunii Salvaţi România va organiza un congres extraordinar, la începutul lunii octombrie, pentru desemnarea unui nou lider al formațiunii, a anunțat, joi, deputatul USR Ionuț Moșteanu, Cu toate acestea, nicio candidatură nu a fost anunţată până în prezent, informează Mediafax.

Potrivit deputatului Ionuț Moșteanu, fostul preşedinte Nicuşor Dan este în continuare „curtat" de USR. 

„USR este deschis oricărui cetăţean din România, deci cu atât mai mult fondatorului. Deci este numai decizia dânsului", a spus deputatul USR.

El a mai precizat că, până în prezent, nu a fost anunţată nicio candidatură pentru şefia partidului. „Calendarul va fi decis de către organizatori, până la ce dată se depun candidaturile şi aşa mai departe. Este devreme acum să vorbim de candidaturi. Probabil în următoarele două săptămâni se vor clarifica nişte poziţii. Congresul extraordinar pentru alegerea unui nou preşedinte al Uniunii Salvaţi România se va desfăşura în luna octombrie, între 1 şi 15 octombrie. Data exactă va fi hotărâtă de către filiala organizatoare, în funcţie de capacităţile de cazare şi organizare din zona în care se va organiza congresul. Până lunea viitoare se depun candidaturile pentru organizarea congresului", a mai spus Ionuț Moşteanu.Fondatorul USR Nicușor Dan a precizat, miercuri, pentru HotNews.ro, că „nu se pune problema să vină în partid”.

„E foarte clar, am spus că atâta timp cât partidul, printr-un for de conducere, menține decizia luată la referendumul intern, eu nu mă întorc. În momentul asta și după decizia Biroului Național care a confirmat referendumul intern, nu se pune problema să revin în USR. Dacă într-un moment viitor, un organ de decizie al partidului întoarce decizia asta, da. De exemplu, un congres viitor, peste doi-trei ani.”, a declarat Nicușor Dan pentru HotNews.ro.   

Citește totul despre:

Comentarii

loading...