15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechUSR cere demisia vicepremierului Sevil Shhaideh, urmărită penal în dosarul Belina

USR cere demisia vicepremierului Sevil Shhaideh, urmărită penal în dosarul Belina

Uniunea Salvați România cere demisia vicepremierului Sevil Shhaideh, după ce aceasta a intrat în vizorul DNA, privind afacerea Belina. USR consideră că punerea sub urmărire penală a lui Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale și cererea de avizare a urmării penale împotriva Rovanei Plumb, în dosarul Belina, reprezintă dovezi că Liviu Dragnea și-a creat, în interiorul administrației statului, o rețea personală de subordonați, care să răspundă ordinelor și intereselor lui, se arată într-un comunicat de presă remis redacției RL.

"USR cere demisia lui Sevil Shhaideh din Guvernul României pentru a nu influența ancheta DNA din poziția înaltă pe care o deține, ca un semn de bună-credință". 

Dosarul în care sunt cercetate Sevil Shhaideh și Rovana Plumb se referă, potrivit DNA, la trecerea ilegală, în 2013, a unor părți din Insula Belina și Brațul Pavel din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate, tot ilegal, unei firme private, prin acțiunea concertată a unor persoane cu funcții publice. Firma la care se referă DNA este TelDrum, controlată de Liviu Dragnea.

„Aceste persoane, suspectate de DNA că au acționat împotriva legii, au fost ulterior recompensate de către Liviu Dragnea cu poziții importante în stat. Avem de-a face cu o captură a statului de către Livu Dragnea, o situație în care instituțiile nu mai lucrează pentru bine public, ci pentru interesele private ale unui șef politic”, a declarat Dan Barna, purtător de cuvânt al USR.

USR atrage atenția că opinia publică este intoxicată cu o mistificare a realității, în condițiile în care PSD, în urma audierii, de azi, la DNA, a lui Sevil Shhaideh, se prezintă drept victimă a unui așa-zis „stat paralel” condus de George Maior, fost director al SRI, Ambasadorul României la Washington, care ar vrea să pună mâna pe PSD

„Este o contrafacere grosolană a realității. Liviu Dragnea caută un țap ispășitor și l-a înlocuit pe George Soros cu George Maior, cu obiectivul de a se prezenta drept victimă a unei mașinațiuni oculte. Adevărul este că Liviu Dragnea a fondat un stat paralel pe care anchetele DNA îl destructurează”, a mai spus Dan Barna.

Purtătorul de cuvânt al USR a adăugat: „Apreciem faptul că DNA nu se lasă indimidată de presiunile și amenințările continue la care este supusă personal de Liviu Dragnea, dar și de instituții pe care acesta și le-a subordonat, pentru a opri anchetele și procesele care-l privesc personal și lupta anticorupție din România”.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă