11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechUn deputat USR susține că premierul Mihai Tudose face de râs România...

Un deputat USR susține că premierul Mihai Tudose face de râs România la Bruxelles

Deputatul USR Matei Dobrovie consideră că, prin prestația de la prima lui vizită externă oficială,  premierul MihaiTudose a făcut de râs România la Bruxelles.

În opinia lui Matei Dobrovie, mesajul preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi al preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk a fost unul de neîncredere, întrucât aceştia au sancţionat tacit derapajele ultimului cabinet PSD, evitând să se afişeze cu domnul Tudose într-o conferinţă de presă.

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, după discuţiile pe care le-a avut la Bruxelles cu oficialii UE, că are promisiuni pentru ridicarea MCV până în anul 2019. Premierul a informat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va merge la Bruxelles pentru a prezenta ”ce se întâmplă acum” şi a dat asigurări că ”nu vor mai fi derapaje de genul surprizelor în cadrul Guvernului”.

„Consider ridicol faptul că în acest context premierul susţine că ar fi primit promisiuni pentru ridicarea MCV şi că vor exista contacte regulate între membrii Cabinetului său și instituțiile europene. Îi fac cunoscut domnului Tudose faptul că aceste contacte regulate se realizează deja prin Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE. Nu este nevoie ca miniştrii PSD să meargă la Bruxelles pentru cosmetizarea imaginii. Oficialii europeni ştiu cu cine au de-a face şi şi-au manifestat neîncrederea faţă de PSD-ALDE a căror singură agendă rămâne protejarea corupților și eliberarea acestora din pușcării”, a declarat joi deputatul Matei Dobrovie, membru al Comisiei de politică externă.

USR subliniază că Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) a împiedicat derapaje grave precum atacurile împotriva justiției și a instituțiilor anti-corupție. 

Premierul Mihai Tudose le-a cerut, miercuri, miniştrilor Dezvoltării şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, să pregătească, cu prioritate, până la 20 septembrie 2017, simplificarea procedurilor necesare pentru absorbţia fondurilor europene în România.
Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă