16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechSorin Grindeanu vrea să rămână membru al PSD, după ce propriul partid...

Sorin Grindeanu vrea să rămână membru al PSD, după ce propriul partid l-a dat jos din fruntea Guvernului prin moțiune de cenzură

Fostul premier al României Sorin Grindeanu a susținut, miercuri, că își dorește să rămână în continuare membru al PSD, potrivit Agerpres.

„Am discutat (…), în ultimele două luni, foarte mult cu Victor Ponta și nu doar cu Victor Ponta. Eu am ales calea de a contesta (decizia privind excluderea din PSD — n.r.) și îmi doresc să rămân în continuare membru PSD. Asta e opțiunea mea în acest moment. O să vedem", a afirmat Sorin Grindeanu, la Antena 3, întrebat dacă Victor Ponta l-a invitat să facă parte din platforma politică pe care o pregătește.



 

 

Întrebat ce va face dacă îi va fi respinsă contestația, Grindeanu a precizat: „O să vedem, nu vreau să merg pe politica drobului de sare. Acea contestație (…) a fost semnată de toți cei 55 de primari din Timiș, de toți parlamentarii din Timiș, cei șase, și de cei 16 consilieri județeni, în dorința de a fi rezolvată și (…) ca susținere pentru mine".

Fostul premier a precizat că nu a mai vorbit cu președintele PSD, Liviu Dragnea, dar este în continuare prieten cu membri ai partidului. „Dincolo de chestiunile politice, am foarte mulți prieteni care sunt în continuare și în funcții de conducere, și la Guvern, și la partid", a mai spus Grindeanu.


În 28 iulie, fostul premier Sorin Grindeanu a declarat că a contestat decizia de excludere din PSD. Totodată, el și-a exprimat speranța că cererea trimisă PSD va fi soluţionată atât „în litera cât şi în spiritul" statutului partidului.

În 24 iulie, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Petru Andea, a precizat că a fost desemnat să ocupe funcția de coordonator al PSD Timiș. Totodată, el a precizat că susţinătorii lui Sorin Grindeanu trebuie să se conformeze „dispoziţiilor şi deciziilor luate în partid", după ce la sediu a ajuns documentul de excludere a fostului premier.

 

Cele mai citite

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...
Ultima oră
Pe aceeași temă