Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Senatorul Bota cere legalizarea contractelor part-time și în proiectele europene

Sorin Bota a cerut deja un punct de vedere ministrului fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

Share

Claudiu Padurean 0 comentarii

Actualizat: 20.01.2015 - 21:04

Sorin Bota a cerut deja un punct de vedere ministrului fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

Senatorul PSD de Maramureș, Sorin Bota, a cerut Guvernului să fie de acord cu modificarea legislației muncii, în așa fel încât utilizarea contractelor de muncă part-time să fie permisă și în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene. Sorin Bota este de părere că o astfel de măsură ar flexibiliza piața muncii și, în plus, ar permite implicarea mai multor persoane în realizarea unor astfel de proiecte. Astfel, ar crește și numărul persoanelor care vor dobândi experiența necesară în administrarea fondurilor nerambursabile oferite României de către autoritățile de la Bruxelles.

Concret, senatorul PSD Sorin Bota dorește ca în exercițiul financiar 2014-2020, angajatorii să poată realiza angajări şi prin contracte de tip part-time, în proiectele în care sunt alocate fonduri europene.

În acest sens, senatorul a cerut un punct de vedere al ministrului Eugen Teodorovici cu privire la situația unor proiecte cu fonduri europene care au activități sezoniere (exemplu: domeniul construcțiilor sau al agriculturii), și a căror activitate, în perioada noiembrie-aprilie, este mult mai redusă.

„Este necesară găsirea unor modalităţi de acţiune pentru a se putea face angajări în proiectele în care sunt alocate fonduri europene, indiferent de autoritatea de management, cu jumătate de normă sau părți mai mici, astfel încât, de exemplu, două persoane cu jumătate de normă să reprezinte o normă întreagă”, a declarat senatorul Sorin Bota. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...