Șeful PNL, atac la adresa noului ministru al Apărării: Va face ce a făcut și la celelalte ministere, adică nimic

Președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, marți, numirea social-democratului Mihai Fifor la conducerea Ministerului Apărării Naționale, precizând că el va face „ceea ce a făcut și la celelalte ministere, adică nimic".

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 12.09.2017 - 16:07

Președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, marți, numirea social-democratului Mihai Fifor la conducerea Ministerului Apărării Naționale, precizând că el va face „ceea ce a făcut și la celelalte ministere, adică nimic".

„Fifor e bun la toate. L-au luat din Oltenia și l-au pus președinte la Arad, a trecut prin diverse ministere — a fost propus la Transporturi, mai înainte a fost ministrul Economiei și acum e bun și de ministrul Apărării. Fifor ăsta e bun la toate. Probabil, absolvind filosofia, filologia și stând mult în bibliotecă, a avut acces, în bibliotecă se găsesc cărți din mai multe domenii și probabil știe titlurile, le-a citit titlurile. Va face exact ceea ce a făcut și la celelalte ministere, adică nimic. Iar în privința Ministerului Apărării vă spun atât: pericolul cel mai mare este pierderea credibilității României pentru că Guvernul nu vrea să-și respecte angajamentul pe care ni l-am asumat ca stat și anume de a asigura 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei, lucru care pune în pericol România, care afectează siguranța țării și care afectează relațiile bune pe care trebuie să le avem cu partenerii noștri constituționali", a afirmat liderul PNL.El a spus că speră ca noul ministru al Apărării să ajungă la Washington, având în vedere că ceilalți doi miniștri și-au pierdut mandatul înainte de a face această vizită.

„Din acest motiv, nu vorbesc în pustiu, știu foarte bine că au fost discuții care s-au purtat pe această temă: cum ținem deficitul sub 3%. Una dintre soluțiile prezentate a fost să nu se efectueze aceste cheltuieli pentru înzestrare pe pretextul că nu se apucă să se semneze contractele. Nu pot să nu remarc faptul că doi miniștri ai Apărării, înainte de a se duce la Washington, și-au pierdut mandatul. Îi doresc lui Fifor să ajungă la Washington, să nu-și piardă mandatul și să nu fie făcut de râs de colegii lui, care nu-și doresc astăzi să respecte obligația de a aloca 2% din PIB. Lui Fifor nu i s-a făcut bine prin această desemnare, ci i s-a făcut rău pentru că el va fi țapul ispășitor pentru nerealizarea acestor obligații", a mai spus Orban.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...