Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Șefa liberalilor, Raluca Turcan: Legea amnistiei și grațierii dată pe furiș ar fi un abuz de încredere. Nu vom deschide ușa pentru scăparea corupților

Șefa interimară a liberalilor, Raluca Turcan, a declarat că o legea amnistiei și grațierii dată pe "furiș" ar putea fi interpretată ca un atac la adresa poporului, punctând că membrii partidului pe care îl conduce nu vor "deschide niciun milimetru ușa pentru scăparea corupților".

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 18.01.2017 - 13:40

Șefa interimară a liberalilor, Raluca Turcan, a declarat că o legea amnistiei și grațierii dată pe "furiș" ar putea fi interpretată ca un atac la adresa poporului, punctând că membrii partidului pe care îl conduce nu vor "deschide niciun milimetru ușa pentru scăparea corupților".

"În timp ce dl Dragnea pleacă în SUA, Guvernul Grindeanu — Dragnea era pregătit să emită ordonanțe de urgență pentru grațiere și pentru modificarea legislației penale. Atragem atenția guvernării Dragnea că o lege a amnistiei și grațierii dată pe furiș ar fi un abuz de încredere, ar fi un act de favorizare a infractorului, un atac la adresa poporului, care vrea să vadă dreptate și nu decizii pentru scăparea infractorilor", a afirmat Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

Turcan a susținut că pentru rezolvarea situației din penitenciare, pe care a catalogat-o drept "inumană", trebuie alocați mai mulți bani și construite penitenciare.

"Decizia de emitere a unor ordonanțe de urgență ar avea multe consecințe revoltătoare pentru cetățenii români, de exemplu ar scăpa și vinovații de la Colectiv. Știm că acest proiect era pregătit. Este doar o chestiune de timp, pare deja o decizie luată, îmbrăcată public în diferite variante, de a veni pentru salvarea penalilor cu o lege privind grațierea și modificarea Codului penal.

PNL are un obiectiv prioritar: respectarea drepturilor omului. Suntem convinși că, în momentul de față, în penitenciare există încălcări ale drepturilor omului și există condiții inumane, însă de aici și până la salvarea corupților este o mare diferență. PNL nu va deschide niciun milimetru ușa pentru scăparea corupților, pentru scăparea oamenilor care au făcut rău prin fapte de corupție românilor", consideră Turcan.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...