13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechReuniune a Comitetului Executiv al PSD, la Sinaia. Social-democrații au decis suspendarea...

Reuniune a Comitetului Executiv al PSD, la Sinaia. Social-democrații au decis suspendarea lui Cătălin Rădulescu, după afirmațiile cu privire la protestatari. Propunerea de excludere a lui Victor Ponta, respinsă de Dragnea. Legea salarizării unitare a fost exclusă de pe ordinea de zi

UPDATE 16.00: Legea salarizării unitare a fost eliminată de pe ordinea de zi a ședinței PSD. 

UPDATE 14.40: Senatorul Paul Stănescu a propus excluderea lui Victor Ponta din PSD, însă șeful PSD, Liviu Dragnea, nu a dorit ca propunerea să fie supusă la vot.

14.32: Controversatul deputat Cătălin Rădulescu, care a afirmat că i-ar împușca pe protestatarii din Piața Victoriei, a fost suspendat din PSD, timp de șase luni


Liderii social-democrați se întrunesc la Sinaia, joi, la ora 11.00, în cadrul Comitetului Executiv Național. Totodată, va avea loc și o ședință a coaliției de guvernare PSD-ALDE, în cadrul căreia se va discuta despre Legea salarizării unitare, care va fi semnată de șeful PSD, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu și copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, informează News.ro.

Potrivit sursei citate, social-democrații vor discuta și despre afirmațiile făcute de deputatul Cătălin Rădulescu cu privire la protestatarii din Piața Victoriei, astfel că ar urma ca Liviu Dragnea să îi ceară să se „autosuspende”.

 „Mâine (joi – n.r.) vom discuta subiectul Cătălin Rădulescu. A încercat să se autosuspende, nu i-a ieşit. O să propun eu autosuspendarea lui”, a afirmat, miercuri, Liviu Dragnea.

Un alt subiect pe ordinea de zi l-ar viza pe Victor Ponta, care a lansat o serie de atacuri la adresa șefului PSD.

„Nu i-am lăsat să facă (solicitări – n.r.) în şedinţe, le-au făcut înainte de şedinţe, nu vreau să discutăm subiectul ăsta (…) Unii da, au cerut-o (excluderea lui Ponta – n.r.), dar au şi spus-o public. Eu i-am rupt demisia. Era o demisie pe care «nu mi-o dau, dar dacă vrei s-o dai tu, dă-o tu»", a spus Dragnea.

Comitetul Executiv va discuta și despre rezultatul evalării făcute de ministrul Justiției, Tudorel Toader, cu privire la activitatea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

După Comitetul Executiv Naţional, la ora 14.00 va avea loc şedinţa coaliţiei la guvernare.

„Noi joi vom semna legea, ca şi iniţiativă parlamentară. Prim-ministrul şi doamna ministru al Muncii mi-au zis mie şi domnului Tăriceanu că cea mai bună variantă este să o transformăm într-o iniţiativă parlamentară, nu într-o iniţiativă legislativă a Guvernului, pentru a câştiga timp. (…)  Astăzi, proiectul de lege unic al salarizării este gata. Urmează ca joi, poate chiar de mâine, ministrul Muncii să meargă la Parlament să înceapă să strângă semnăturile, pentru cei care vor să fie co-iniţiatori la această lege, şi joi va fi semnat de liderii coaliţiei şi de parlamentari. Îl invit joi pe preşedintele Tăriceanu să vină la Sinaia să semnăm împreună acest proiect de lege", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Totodată, în cadrul întrunirilor de joi, de la Sinaia, va avea loc şi o evaluare a miniştrilor Guvernului Grindeanu, în condiţiile în care liderul PSD vrea să îi tragă la răspundere de ce au întârziat „atât de mult” cu Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

„Va fi o discuţie interesantă pentru că, în afară de legea salarizării, vreau că avem o discuţie cu guvernul, să vedem ce mai fac miniştri, să-i întreb şi eu de ce a întârziat atât de mult cu Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, pentru că trebuie nişte argumente serioase (…). Pe Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii au o întârziere pe care vreau să o lămurim în seara asta şi mâine, pentru că vreau ca săptămâna viitoare cel mai târziu să avem un draft al actului normativ şi un calendar de implementare”, a afirmat Liviu Dragnea miercuri, la Sinaia.

 Liderii PSD au ajuns la Sinaia încă de miercuri seara, ei fiind cazaţi la hotelul Mara unde urmează să stea până vineri dimineaţă. 

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă