Primarul Vrabie întoarce ordonanța lui Ponta împotriva PSD

Comuna Peștera din Constanța a fost dată exemplu, în mai anul trecut, de președintele Traian Băsescu. ”Am intrat pe internet şi am văzut că este o comună autofinanţată, ceea ce la momentul ăsta poate fi o lecţie pentru foarte mulţi primari”, spune el, la zilele comunei.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 01.09.2014 - 21:43

Comuna Peștera din Constanța a fost dată exemplu, în mai anul trecut, de președintele Traian Băsescu. ”Am intrat pe internet şi am văzut că este o comună autofinanţată, ceea ce la momentul ăsta poate fi o lecţie pentru foarte mulţi primari”, spune el, la zilele comunei. Primarul de acolo, Valentin Vrabie, spune că succesul în administrație se datorează faptului că nu este înregimentat politic. Acum, când Guvernul Ponta a dat liber migrației aleșilor locali, edilul consideră că marea oportunitate este aceea de depolitizare a administrației.

”Ne-am obişnuit timp îndelungat să fim doar nişte vehicule politice pentru aceste caracatiţe numite partide şi să asistăm cu mâinile în sân la nişte scenarii aberante, legiferate peste noapte prin tot felul de ordonanţe care au drept miză doar voturile cetăţenilor creduli şi uşor de manipulat. Din păcate, această clasă politică, la construcţia căreia şi noi am contribuit, nu este decât un mare cartel mafiot care aşază piesele de puzzle, adică pe noi, cetăţenii, aşa cum interesul le-o cere. Statul a devenit pentru toţi aceşti politicieni o mină de aur în care omul de rând este doar sclavul minei”, declară acesta.

Soluția sa: aleșii locali să aleagă independența, depolitizarea instituțiilor publice. ”Ieşirea din cămaşa de forţă a politicului nu mai este o opţiune, ci o cerinţă, este o obligaţie, o deviză a noastră, a tuturor. Trebuie să ne stabilim acest obiectiv, altfel, vom merge mereu la vot, în turmă, cu mintea aplatizată, distrugându-ne cu bună ştiinţă viitorul copiilor şi nepoţilor noştri, care vor fi şi mai umiliţi şi mai subjugaţi”, spune Vrabie, într-o scrisoare deschisă.

„Doar aşa putem fi singurii stăpâni pe mintea, conştiinţa şi voinţa noastră şi putem demonstra că depolitizarea instituțiilor publice este soluţia pentru un trai demn si decent”, adaugă Valentin Vrabie. Comuna Peștera beneficiază de o serie de facilități, de la Wi-Fi în zonele publice la investiții în învățământ care au dus la abandon școlar zero. Toate acestea dintr-un buget la care contribuie câțiva investitori în eoliene. Primarul spune că președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a blocat dezvoltarea de investiții în zonă, prin refuzul de a emite avize. De altfel, Vrabie a organizat, de 1 aprilie, cel mai mare miting împotriva lui Constantinescu, la care au participat aproximativ o mie de persoane.  

Citește totul despre:

Comentarii