10.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăTechPredoiu: Cristian Buşoi este candidatul liberalilor la Primăria Capitalei. Cine luptă în...

Predoiu: Cristian Buşoi este candidatul liberalilor la Primăria Capitalei. Cine luptă în cursa pentru sectoare

Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a declarat joi că europarlamentarul Cristian Buşoi este candidatul liberalilor la Primăria Capitalei, arătând că o evaluare a candidaturii acestuia se va face prin sondaj la jumătatea lunii februarie, informează Agerpres

“Nu avem în partid o competiţie între domnul Buşoi şi doamna Săftoiu. Nu avem în partid o competiţie între domnul Buşoi şi alt domn, nu avem niciun fel de competiţie declarată sau nedeclarată. Avem un candidat ales în unanimitate de filiala Bucureşti, cu el mergem înainte şi este normal să măsurăm periodic ce se întâmplă pe teren. În acest moment noi discutăm de selecţia pentru primăriile de sector. Orice discuţie legată de evaluarea candidatului pentru primarul general se face la jumătatea lunii februarie şi este o evaluare pe care şi domnul Buşoi şi-o doreşte după aceste câteva luni de pre-campanie”, a spus Predoiu, la sfârşitul Comitetului Executiv al PNL Bucureşti. 

El a explicat că periodic se fac măsurători de calibrare a liderilor PNL şi că acest fapt nu are legătură cu sondajele pentru primăriile din Capitală. “Noi am deschis competiţia pentru primăriile de sector întrucât candidaţii nu erau fixaţi, validaţi de filiala Bucureşti şi atunci am spus să fie o competiţie şi să vedem care dintre ei stă cel mai bine şi are cele mai mari şanse să adune voturi de la cetăţeni. (…) Candidatul filialei Bucureşti este dl Cristian Buşoi, orice discuţie despre orice alt nume este, în acest moment, neavenită. (…) Orice discuţie legată de sondaje până la jumătatea lunii februarie cel puţin este exclusă”, a afirmat liderul interimar al PNL Bucureşti. 

Predoiu a prezentat şi lista liberalilor înscrişi în cursa internă pentru primăriile de sector din Capitală, între care se află Honorius Prigoană, Alexandru Nazare, Răzvan Sava. “Am luat act de deschiderea competiţiei interne pentru candidaturile la funcţia de primar de sector. S-au înscris mai mulţi colegi în această competiţie, pe care urmează să-i selectăm în cursul lunii februarie în funcţie de performanţele lor pe teren, soluţiile pe care le au, sondajele care vor exprima încrederea cetăţenilor în aceşti candidaţi şi de o decizie politică în funcţie de strategia pe care o abordează”, a declarat Predoiu, după şedinţa Comitetului Executiv al PNL Bucureşti. 

El a arătat că va merge să-i vadă pe cei care doresc să candideze cum se descurcă pe teren. “Vreau să merg şi eu într-o sală în care are loc o dezbatere cu cetăţenii, să-l vad pe candidat cum discută cu aceştia, cum răspunde la întrebări, ce soluţii are, cum se descurcă în situaţii în care e criticat, în care e întrebat de probleme concrete. Mă uit la ei ca la un primar şi ca un cetăţean care îşi doreşte un anumit tip de primar. Nu este un examen, pur şi simplu, vreau să am o evaluare personală”, a afirmat Predoiu. 

Potrivit acestuia, la sectorul 1 şi-au exprimat intenţia de a candida Diana Tuşa, Victor Picu, Alexandru Nazare, Florin Alexandru Dumitrescu, la sectorul 2 – Dan Cristian Popescu, Ioana Gela Lăzăroiu, Richard Radu, Adrian Neacşu şi Sorin Rădulescu, la sectorul 3 – Florin Alexe, Sulfina Barbu, Adrian Moraru, Andrei Tudorache, Florin Ştefan Vasile, la sectorul 4 – Marius Rogin, Alexandru Ionescu, Honorius Prigoană şi Răzvan Sava, la sectorul 5 – Ovidiu Raeţchi şi Virgil Bălăceanu, iar la sectorul 6 – Răzvan Mironescu şi Danil Tulugea. 

El a precizat că la Comitetul Executiv s-a decis verificarea “punct cu punct” a listelor de candidaţi la funcţia de consilier local, motivând că se doreşte ca pe acestea să se afle persoane cerute de cetăţeni, competente, care respectă criteriile de integritate şi care au soluţii pentru Bucureşti. Liderul PNL Bucureşti a spus că fiecare candidat la această funcţie va fi supus unui interviu. 

Predoiu a informat că s-a solicitat copreşedinţilor PNL de sector să intensifice dezbaterile cu privire la problemele Capitalei, la care să participe şi candidaţii. Totodată, s-a decis crearea unui grup de lucru care să evalueze proiectele de buget ale primăriilor din Bucureşti şi să identifice punctele sensibile şi “cheltuielile nejustificate”.

 

Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă