Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PNL îi cere demisia lui Victor Ponta pentru cele 600 de milioane de euro blocate de CE

Vicepreședintele PNL Alexandru Nazare i-a cerut demisia premierului Victor Ponta pentru cele peste 600 de milioane de euro blocate de Comisia Europeană, se arată într-un comunicat PNL.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 12.05.2015 - 23:58

Vicepreședintele PNL Alexandru Nazare i-a cerut demisia premierului Victor Ponta pentru cele peste 600 de milioane de euro blocate de Comisia Europeană, se arată într-un comunicat PNL. 

Astfel, Nazare, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților, a arătat că Ponta trebuie să își asume responsabilitatea după ce Comisia Europeană a anunțat că a blocat trei programe operaționale finanțate din bugetul 2007-2013: mediu, competitivitate și resurse umane. 

”Mesajul transmis de doamna comisar Corina Crețu este un avertisment foarte dur la adresa guvernării Ponta: nu doar că plățile pe fonduri europene sunt blocate, dar riscăm la finalul anului să pierdem peste 7 miliarde de euro dacă România nu trimite la Bruxelles proiecte care să fie finanțate. Suntem aproape de jumătatea ultimul an în care trebuie să cheltuim aproape 9 miliarde de euro ori noi abia am trimis la Bruxelles solicitări de rambursare pentru mai puțin de 400 de milioane de euro, din care pentru programul de transport care are o alocare totală de peste 4 miliarde de euro o sumă derizorie de 14 milioane de euro. Comisia Europeană are toată bunăvoința și ne oferă aceste derogări pentru finanțarea unor proiecte deja începute sau pentru extinderea finanțării și pe exercițiul financiar viitor. Guvernul Ponta nu a fost însă capabil să transmită lista acestor proiecte la Bruxelles, iar doamna comisar se vede nevoită să le lanseze un avertisment public”, a subliniat Nazare în comunicatul citat. 

Citește și: CE: Noi reguli în favoarea țărilor cu o absorbție redusă a fondurilor europene

De asemenea, vicepreședintele PNL l-a acuzat pe Victor Ponta că ignoră ”incompetența sa și a miniștrilor pe care i-a susținut” și caută vinovați la CNSC sau la DNA. 

”Premierul Ponta în schimb caută vinovați pentru ratarea absorbției la CNSC sau la DNA, ignorând incompetența sa și a miniștrilor pe care i-a susținut precum Șova sau Teodorovici. Iată că, așa cum am avertizat, degeaba clamau succesul din domeniul fondurilor europene, pentru că acea creștere a ratei de absorbție era doar o evoluție normală. Acum se dovedește însă că absorbția fondurilor europene este pentru guvernul Ponta un coșmar din care nu va reuși să scape”, a declarat Alexandru Nazare.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la o întâlnire cu jurnaliștii străini că Uniunea Europeană a suspendat fonduri în valoare de un miliard de euro pe fondul suspiciunilor de corupție și alte nereguli. 

Citește și: Banii europeni s-au prefăcut în dobânzi în loc de credite rurale

De asemenea, Ponta a subliniat că există ”probleme uriașe” în ceea ce privește plângerile care vizează finanțările europene pentru că sunt investigate automat de Oficiul european pentru combaterea fraudelor.

"Dacă apar suspiciuni privind vreun caz, acesta este blocat şi nu mai putem solicita bani din partea Uniunii Europene", a spus premierul.

În cazul în care nu se va lua o decizie până la 31 decembrie 2015, proiectele vor fi finanțate din bugetul de stat. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...