Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Petre Roman, despre Marian Munteanu şi mişcarea legionară

Fostul premier Petre Roman a declarat, dumnică, pentru Mediafax, că luările de poziţie ale lui Marian Munteanu arată „simpatia foarte puternică” a acestuia pentru mişcarea legionară, afirmând că, într- un articol din 1994, Munteanu îl numeşte pe I. G. Duca, figură emblematică a PNL, „asasin”.

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 17.04.2016 - 18:45

Fostul premier Petre Roman a declarat, dumnică, pentru Mediafax, că luările de poziţie ale lui Marian Munteanu arată „simpatia foarte puternică” a acestuia pentru mişcarea legionară, afirmând că, într- un articol din 1994, Munteanu îl numeşte pe I. G. Duca, figură emblematică a PNL, „asasin”.

„Am luat din presă, ca urmare a faptului că PNL a spus că acuzaţiile care i se aduc lui Marian Munteanu trebuie dovedite, am luat pur şi simplu din documentele de presă, ceea ce era la dispoziţia oricui, luările de poziţie ale lui Marian Munteanu în legătură cu mişcarea legionară şi sunt foarte grăitoare în ceea ce priveşte simpatia foarte puternică pe care domnul Munteanu a arătat-o din 1992 încoace”,a declarat fostul premier PPetre Roman membru al PNL.

Petre Roman atrage atenţia conducerii PNL că Marian Munteanu, într-un articol din aprilie 1994 susţine că "nu putem vorbi despre asasinatele comise de legionari dacă nu vorbim despre asasinul Ion Gheorghe Duca". Ori, pentru PNL Ion Gheorghe Duca este o figură nu numai luminoasă, dar şi fundamentală. A fost doctrinarul principal al PNL, un om care a fost promovat în liberalism de către brătieni. A fost, în acelaşi timp, ministru, asasinat într-un mod bestial de către legionari. I. G. Duca văzând care sunt opţiunile politice ale legionarilor a scos în afara legii acest partid”, a mai spus Petre Roman.

Petre Roman a afirmat că, personal, pune susţinerea lui Marian Munteanu în cursa pentru Primăria Capitalei pe seamna necunoaşterii liberalilor. Liberalul susţine că susţinerea lui Marian Munteanu la primăria Capitalei „pune în joc valorile liberale”. „Nu este vorba despre ce s-a întâmplat în 1990, acolo sunt lucruri controversate. Este vorba despre faptul că PNL are propria sa istorie. Este vorba despre toate valorile liberale care sunt în joc atunci când PNL propune un candidat care să-l reprezinte într-o funcţie foarte importantă cum este cea de primar general al Capitalei”, mai spune Roman.

Cât priveşte dovezile pe care PNL le cere pentru probarea acuzaţiilor care i se aduc lui Munteanu, Roman spune că poziţiile declarate public de Munteanu puse faţă în faţă cu „ceea ce reprezintă PNL”, sunt de ajuns. „Fără comentarii personale, pun faţă în faţă poziţiile declarate public de Marian Munteanu în legătură chiar cu valorile liberale şi cu marea figură a PNL, I. G. Duca şi ceea ce reprezintă PNL însuşi. De altceva nu este nevoie”, mai spune liberalul.

Întrebat dacă liberalii ar mai putea face un pas în spate, retrâgându-i susţinerea lui Marian Munteanu, Petre Roman a răspuns:.„Nu poate fi o chestiune de conjunctură. Asta nu poate fi decât o chestiune principială, fundamentală, de fond. Aşa văd eu lucrurile”.

El a afirmat că „PNL trebuie să găsească şi are forţa ca să îşi respecte propriile sale valori”, susţinând că nu are nicio ezitare sau îndoială în aceastlă privinţă. Fostul premier Petre Roman este urmărit penal în Dosarul Mineriadei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...