Nicușor Dan nu revine asupra deciziei de a părăsi USR, după ce partidul a decis să se poziționeze contra inițiativei CpF

Fondatorul USR, Nicușor Dan, a declarat, la Parlament, că nu se va întoarce în formațiune decât dacă se schimbă decizia membrilor în viitor. Întrebat dacă își va face un nou partid, el a răspuns ”Nu azi”. De asemenea, fostul lider USR a spus că speră că nu vor pleca și alții din formațiune.

Share

Flavia Dragan 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2017 - 14:12

Fondatorul USR, Nicușor Dan, a declarat, la Parlament, că nu se va întoarce în formațiune decât dacă se schimbă decizia membrilor în viitor. Întrebat dacă își va face un nou partid, el a răspuns ”Nu azi, dar nu exclud pentru viitor”. De asemenea, fostul lider USR a spus că speră că nu vor pleca și alții din formațiune. 

”Sunt om de cuvânt. Nu mă întorc într-un partid care se poziționează altfel decât am vorbit în campania electorală”, a spus Nicușor Dan. 

Reacția lui Nicușor Dan vine după ce membrii USR au decis că se vor poziționa împotriva inițiativei Coaliției pentru Familie, care urmărește modificarea Constituției, pentru ca familia să fie definită în legea fundamentală drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie. 

Anterior referendumului, Nicușor Dan a făcut apel la menmbrii USR să nu se poziționeze în această chestiune, menționând că, dacă majoritatea va vota în acest fel, se va întoarce în partid. 

Cristian Ghinea, din aripa liberală a USR, l-a atacat pe Dan, pe Facebook, spunând că  ”s-a pus pe sine deasupra partidului” și că dezavuează ”telenovela demisiei cu revenire, campania din afara partidului pentru partid și continuarea campaniei în timpul referendumului”. 

În urma referendumului intern care s-a desfășurat timp de o săptămână, 52,9 la sută dintre membrii USR au votat ca formațiunea să aibă o poziție față de controversata inițiativă a Coaliției pentru Familie. 864 de membri au ales ca USR să se poziționeze împotriva inițiativei CpF, în vreme ce 184 au votat să se poziționeze în favoarea inițiativei.  

 

Citește totul despre:

Comentarii