Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Fondurilor Europene, atacat dur pe site-ul coordonat de Alina Mungiu-Pippidi: Este ”promotor al DNA”. Replica lui Cristian Ghinea

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a fost acuzat, pe site-ul Romania Curata, că ar fi un abonat al contractelor cu statul și, în mandatul său, nu a fost capabil să atragă fonduri. Site-ul România Curată este coordonat de Alina Mungiu-Pippidi.

Share

Mircea Marian 0 comentarii

Actualizat: 11.10.2016 - 19:53

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a fost acuzat, pe site-ul Romania Curata, că ar fi un abonat al contractelor cu statul și, în mandatul său, nu a fost capabil să atragă fonduri. Site-ul România Curată este coordonat de Alina Mungiu-Pippidi. Replica lui Ghinea, pe Facebook: „AMP e un caz clinic și trist”.

„Dat fiind că sub mandatul său, deocamdată incomplet, nu s-au atribuit fonduri de către MFE, ci s-au purtat lupte cu software-ul STS (atribuit greşit public lui Ghiţă), cea mai notabilă realizare a ministrului Ghinea a fost aprobarea din fondul operaţional aflat în subordinea MFE a proiectului cu dedicaţie SII pentru SRI, care adaugă 25 de milioane de euro la fondurile pentru supravegherea neconstituţională a cetăţenilor, inclusiv date despre sănătate, executate de regulă prin intermediul unor firme securiste faimoase”, se afirmă într-un articol despre „băieții deștepți” din guvernul Cioloș, publicat pe romaniacurata.ro.

Lui Ghinea i se mai reproșează că este „un promotor al DNA” și a făcut interviuri „amabile” cu procurori „controversați”, precum Lucian Papici. „El nu a luat niciodată parte la vreun program anticorupţie adevărat”, se afirmă în articolul semnat de Ramona Andreescu.

Ea amintește că Ghinea a dat-o în judecată pe Alina Mungiu-Pippidi și a pierdut procesul. „Subiectul e unul sensibil pentru domnul ministru Ghinea, care tocmai a pierdut un proces intentat contra Alinei Mungiu-Pippidi, fosta sa profesoară, angajatoare şi promotoare timp de ani de zile (la un program de studii la LSE, ca tânăr lider, la TVR şi alte organe de presă ca analist, etc.)”, se relatează în articol.

Ministrul Fondurilor Europene a răspuns, scurt, pe Facebook. El a susținut că articolul a fost scris, sub pseudonim de Alina Mungiu-Pippidi, întrucât vrea să evite un proces, iar site-ul ei, „denumit ironic România Curată”, este „un kompromat”.

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...