9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăTechMarius Nicoară a demisionat din funcția de co-președinte al PNL Cluj

Marius Nicoară a demisionat din funcția de co-președinte al PNL Cluj

 

Senatorul Marius Nicoară și-a dat demisia din funcția de co-președinte al PNL Cluj. Printr-o scrisoare deschisă adresată colegilor săi de partid, el a precizat că face acest gest pentru a permite un schimb de generații.

Nu este pentru prima oară când Marius Nicoară pleacă de la șefia organizației. În trecut, el a renunțat la funcția de președinte al vechiului PNL în favoarea fostului președinte al Consiliului Județean, Horea Uioreanu, însă a revenit la șefia PNL Cluj, după arestarea lui Uioreanu pentru fapte de corupție. Demisia lui Marius Nicoară vine după ce un alt fost președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, care provenea tot din vechiul PNL, a fost exclus din partid și și-a pierdut funcția de președinte executiv organizației județene. Astfel, în acest moment, foștii membri ai PDL ocupă cele mai importante funcții.

Europarlamentarul Daniel Buda este președintele PNL Cluj, iar noul președinte al Consiliului Județean, Alin Tișe, este președintele executiv al organizației județene. Primarul Clujului, Emil Boc, este cea mai influentă persoană din organizația județeană a PNL, deși el nu ocupă nici o funcție formală. În trecut, Emil Boc a fost prim-ministru și președinte la nivel național al PDL.

Care sunt motivele lui Nicoară

În scrisoarea de demisie din funcția de co-președinte al PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară face un bilanț al activității sale de până acum. „Acum 15 ani am fost ales preşedinte al PNL Cluj. Am pornit la drum alături de o echipă rezultată dintr-o competiţie internă autentică, la capătul căreia am preluat ştafeta organizaţiei liberale judeţene de la deputatul, profesorul şi colegul nostru Anton Ionescu. PNL Cluj avea atunci o cotă de suport politic de circa 6%. Aveam însă încredere deplină, atunci ca şi acum, în potenţialul de creştere şi capacitatea de a performa în susţinerea intereselor clujenilor a partidului la a cărui refondare am contribuit ca tânăr membru încă din ianuarie 1990.  

​Mandatele mele la conducerea filialei au cunoscut şi performanţe, şi eşecuri, şi lumini, şi umbre, aşa cum e normal în viaţa politică, mai ales într-o perioadă atât de lungă şi cu atât de mari transformări în societatea noastră. Am traversat şi ani de opoziţie, şi de guvernare, contribuind cu reprezentanţi ai PNL-Cluj la nivelul executivului şi în parlament. Unii au confirmat, alţii au dezamăgit. Când a fost cazul, mi-am cerut scuze public pentru susţinerea acordată unor colegi care nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor noastre şi ale comunităţii. Majoritatea liberalilor clujeni au adus însă de-a lungul timpului, prin prestaţia lor politică şi administrativă, la diferite niveluri, beneficii judeţului nostru şi României. 

Am câştigat de trei ori, sub sigla PNL, preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj, iar acum Partidul Naţional Liberal a câştigat în premieră poziţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. La ultimele alegeri pentru Consiliul Judeţean, votul politic al PNL-Cluj a fost de 38%, cel mai mare înregistrat în istoria partidului pe plan local. În noiembrie 2014, la Cluj s-au înregistrat cele mai multe voturi pentru candidatura lui Klaus Iohannis, dintre toate judeţele ţării”, a scris Marius Nicoară. El este părere că acesta este cel mai bun moment pentru a renunța la șefia organizației județene, pentru că liberalii clujeni au câștigat alegerile locale.

„La alegerile locale de acum trei săptămâni, PNL Cluj a triumfat. Cred că acesta este cel mai potrivit moment pentru mine să anunţ că a venit vremea să renunţ la co-preşedinţia PNL Cluj, asigurând astfel un transfer de generaţii la conducerea partidului. Am transmis conducerii centrale a PNL demisia mea din funcţia de co-preşedinte al organizaţiei judeţene“, a spus Marius Nicoară. 

 

Marius Nicoară se retrage de la șefia PNL Cluj

Cele mai citite

Descoperă covoraşele profesionale moderne şi eficiente pentru dotarea spaţiului tău!

De amenajarea unui spaţiu şi de tipul de design interior şi exterior pentru care se optează, depinde impactul pe care imaginea de ansamblu îl...

Cum a evoluat participarea femeilor din România în economie, în ultimii 20 de ani

În ultimii 20 de ani, în România a crescut ponderea femeilor în structura populației ocupate și în funcțiile de conducere, conform Monitorului Social, un...

Transformând problemele în oportunități – 5 abordări proactive pentru a deveni un manager mai bun

În lumea complexă și dinamică a managementului, abilitățile de leadership și capacitatea de a gestiona o echipă de angajați sunt cruciale pentru succesul organizației....
Ultima oră
Pe aceeași temă