Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ludovic Orban, despre votul pentru familia tradiţională: Sunt un familist convins, dar asta nu înseamnă că cei care gândesc diferit trebuie condamnați

Candidatul la șefia PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, în cadrul emisiunii X Press, moderată de directorul editorial al „României Libere”, jurnalistul Sabin Orcan, că poziția sa privind votul pentru familia tradițională este clară, politicianul afirmând că este un "creștin și un familist convins".

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 12.06.2017 - 08:57

Candidatul la șefia PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, în cadrul emisiunii X Press, moderată de directorul editorial al „României Libere”, jurnalistul Sabin Orcan, că poziția sa privind votul pentru familia tradițională este clară, politicianul afirmând că este un "creștin și un familist convins", adăugând că "susține familia așa cum a lăsat-o Dumnezeu, dar asta nu înseamnă că cei care gândesc diferit trebuie condamnați".

Declarația sa vine pe fondul solicitării șefei interimare a PNL, Raluca Turcan,  ca liberalii să se abţină de la votul privind familia tradiţională, tocmai pentru a rămâne în acord cu doctrina partidului. 

Camera Deputaţilor a adoptat cu 232 voturi "pentru", 22 de voturi "împotriva" şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

Dintre deputaţii liberali, doar Mihai Voicu şi Mara Mareş au votat împotriva proiectului de revizuire, alţi cinci, între care Raluca Turcan, s-au abţinut, iar ceilalţi au votat pentru.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...