22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechLiviu Pop cere poziția PNL față de construcția de cămine studențești și...

Liviu Pop cere poziția PNL față de construcția de cămine studențești și alte investiții ale Ministerului Educației

Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, a declarat duminică, la Iași, că atitudinile politice trebuie lăsate deoparte atunci când e vorba de școală, el cerând conducerii centrale a PNL să își exprime poziția față de investițiile pe care ministerul le are în proiect pentru căminele studențești, dar și alte obiective educaționale, conform Agerpres.

Aflat la Iași pentru a lua parte la întrunirea Consiliului Național al Rectorilor, ministrul Pop a menționat că a vizitat, cu această ocazie, un cămin studențesc finalizat anul acesta de Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza', precum și școala primară din localitatea Păun, care fost finanțată cu fonduri de la MEN.

El a spus jurnaliștilor că a fost surprins neplăcut să afle că, în ultima ședință a Consiliului Local Iași, consilierii liberali au avut de obiectat în privința Planurilor de Urbanism Zonal (PUZ) de construcție a patru cămine studențești.

"Am rămas surprins neplăcut. (…) N-am înțeles însă atitudinea unor consilieri locali PNL de a vota împotriva acestor PUZ. Cred că, din punctul meu de vedere, cineva trebuie să ne explice clar dacă asta este poziția oficială a PNL — de a bloca construcția de cămine studențești, sau dacă este o eroare, să nu-i spun greșeală, a consilierilor locali din Iași.

Îl rog pe domnul președinte Orban, pe doamna Turcan, pe doamna Gorghiu sau cine mai conduce acest partid, președintele statului, să spună care este poziția PNL vizavi de construcția de cămine studențești și toate investițiile pe care urmează să le facem. S-a întârziat foarte mult", a afirmat ministrul Educației.

Potrivit declarațiilor ministrului Pop, 30 de cămine studențești vor fi construite cu finanțare de la bugetul de stat, așa cum este prevăzut în programul de guvernare, iar patru dintre acestea sunt repartizate universităților din Iași.

"Din programul de guvernare, știți că noi avem alocate 30 de cămine studențești pe care vrem să le finanțăm integral de la bugetul de stat. Acum o lună când am fost la dvs, o lună și jumătate, aveam opt depuse, astăzi suntem la 22.

Din cele 30 de cămine studențești, săptămâna aceasta patru universități au obținut PUZ, adică ultimul document care stă la baza aprobării construcției căminelor studențești. Din cele cinci universități, toate cele patru care au depus proiect vor intra în finanțare pentru căminele studențești. (…)

Cred că e un mesaj clar pentru mediul universitar din Iași, dar să încercăm să scoatem gesturile politice și atitudinile politice atunci când e vorba de școală. Cred că așa este sănătos", a mai spus ministrul Educației.

În ultima ședință a Consiliului Local Municipal Iași, consilierii liberali s-au abținut de la votarea a cinci proiecte ce prevedeau aprobarea de planuri urbanistice zonale privind construirea sau reabilitarea unor cămine studențești.

Consilierii locali PNL au susținut că nu vor vota niciun PUZ, indiferent de obiectul acestuia, până la actualizarea Planului Urbanistic General. PUZ pentru căminele studențești au fost adoptate cu voturile consilierilor PSD și ALDE, care dețin majoritatea în Consiliul Local, și ale celor de la PMP.

Cele mai citite

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă