Liviu Dragnea, despre posibile atacuri cibernetice la PSD: Nu prea au ce să fure, pentru că la noi, de-a lungul anilor, s-au dat de bunăvoie

Liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a declarat, luni, în contextul atacurilor cibernetice de amploare la nivel mondial, că hackerii nu ar avea ce să ia de la PSD, întrucât baza de date „a plecat” de doi ani.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 15.05.2017 - 20:32

Liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a declarat, luni, în contextul atacurilor cibernetice de amploare la nivel mondial, că hackerii nu ar avea ce să ia de la PSD, întrucât baza de date „a plecat” de doi ani, potrivit Agerpres.

„Nu, nu prea au ce să fure, pentru că la noi de-a lungul anilor s-au dat de bunăvoie. Atâtea surse au fost în partidul ăsta încât nu era nevoie să fie vreun hacker. Ce să ia de la noi? (...) Baza de date a plecat de mult, de acum doi ani de zile, de două ori a fost dată baza de date. Credeți că dacă ia cineva baza de date îi sucește mințile la vreun pesedist? Să fie sănătoși! N-au ce să ia de la noi! Dar în instituțiile statului sunt importante (n.r măsurile de protecție împotriva atacurilor cibernetice)", a răspuns Liviu Dragnea, întrebat dacă PSD a luat măsuri pentru a se proteja de eventuale atacuri cibernetice.


Citește și: BBC: Utilizatorii ale căror laptopuri au fost blocate, în urma atacurilor cibernetice, au depus în conturile hackerilor 38.000 de dolari, într-o singură zi

150 de țări au fost vizate de atacul cibernetic care a avut loc, luni. BBC a analizat trei conturi conectate cu cererile de bani şi a dezvăluit că, în cursul zilei, în conturi au fost depuși 38.000 de dolari.

Aproximativ 100 de țări au fost vizate, la finalul săptămânii trecute, de o amenințare de tip ransomware, denumită „WannaCry".

„Începând de vineri, 12 mai, numeroase organizații din întreaga lume au fost afectate de o nouă variantă de ransomware denumită 'WannaCry'. Rapoartele preliminare arată faptul că au avut loc zeci de mii de atacuri informatice în circa 100 de țări. Malware-ul se propagă prin intermediul unor mesaje email care conțin atașamente și link-uri malițioase, atacatorii utilizând tehnici de inginerie socială pentru a determina utilizatorii să le acceseze (phishing). Odată infectat un calculator dintr-o rețea, malware-ul încearcă să se răspândească în interiorul acesteia și să afecteze toate calculatoarele care comunică între ele. Procesul de răspândire se realizează prin exploatarea unei vulnerabilități a sistemului de operare'', a informat Poliția Română, luni. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...