Liviu Dragnea, despre indemnizațiile de creștere a copilului: Trebuie regândit modul de calcul. Unele ajung la 160.000 de lei. Cred că e cam mult

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, susține că modul în care se calculează indemnizațiile pentru creșterea copilului ar trebui regândite, pe motiv că indemnizațiile în valoare de 160.000 de lei sau 140.000 de lei sunt prea mari.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 16.05.2017 - 00:01

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, susține că modul în care se calculează indemnizațiile pentru creșterea copilului ar trebui regândite, pe motiv că indemnizațiile în valoare de 160.000 de lei sau 140.000 de lei sunt prea mari.

Prezent la o emisiune de pe postul Antena 3, Liviu Dragnea a precizat că a avut o discuție cu ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, pe această temă.

„În seara asta m-am văzut cu dna Olguța Vasilescu, pentru că i-am spus că vreau să vedem ce a generat noțiunea de plafonare. Suntem în situația în care, din păcate, legislația actuală, reglementarea actuală generează niște anomalii și nu este foarte simplu. De exemplu, sunt indemnizații care ajung la 160.000 de lei pe lună pentru creșterea copilului. Cred că e cam mult, totuși. Sunt indemnizații care ajung la 140.000 de lei pe lună. Am văzut niște comentarii pe Facebook, sigur, glumețe, întreba cineva: domnule, dar, totuși, îi ia pamperși cu diamante, ca să pui un miliard și jumătate de lei (lei vechi, n.r.) pe lună. Prevederile actuale pot genera astfel de anomalii și sigur că se și exploatează, se și profită de actualele prevederi, pentru că nu e definit bine, corect din ce se calculează acel procent de 85%", a spus șeful PSD.


Citește și:  Bărbatul care a primit o indemnizație pentru creșterea copilului de 35.000 de euro îi răspunde Olguței Vasilescu: “Afirmațiile potrivit cărora am premeditat/”măsluit”/acționat cu rea intenție, pentru a-mi mări artificial veniturile, în scopul de a beneficia de o indemnizație necuvenită, sunt total nejustificate”. Reacția ministrei 

Replica omului de afaceri Liciniu Lupu vine în urma unei postări pe facebook a Olguţei Vasilescu. Ministrul scria că un tată ar trebui să contribuie 200 de ani la sistemul de asigurări sociale de stat pentru a primi o asemenea indemnizaţie timp de doi ani, relatează Digi 24.

În opinia sa, ar exista persoane cu activități independente și firme care profită de această situație pentru a obține venituri mai mari.

„Sunt oameni cu activități independente care își pun niște venituri foarte mari, sau fac niște vânzări, plătesc o contribuție, dar e o contribuție de 5,5% și impozitul pe venit care este 16% și, iertați-mă, să faci lucrul acesta și după acea să primești doi ani de zile zeci de miliarde, nu e în regulă. Am vorbit cu dna Olguța Vasilescu să analizeze cu colegii din minister și să gândim un sistem, nu neapărat să punem un plafon, dar care să regândească modul de calcul al procentului de 85%. (...) Am înțeles că a primit informări, semnale de alarmă din diverse locuri, din diverse instituții: vedeți că se întâmplă aceste lucruri — nu știu dacă sunt reale sau nu, nici ea nu știe dacă sunt adevărate sau nu, poate că vor ieși la iveală — firme care găsesc mame în devenire pe care le angajează, le dau salarii mari și beneficiază de aceste venituri", a spus Dragnea.


Citește și:  Lia Olguța Vasilescu, replică dură către bărbatul care solicită indemnizație de creștere a copilului în valoare de 35.000 de euro: Mi se pare cam mare tupeul să le pretinzi altora să accepte calculele tale

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, i-a răspuns, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, bărbatului care a solicitat o indemnizație de creștere a copilului, în valoare de 35.000 de euro. Astfel, ea a afirmat că bărbatul „are tupeu” pentru că „le pretinde altora” să îi accepte calculele prin care justifică necesitatea unui astfel de venit.

 

Citește totul despre:

Comentarii