VIDEO. PSD și ALDE au făcut a doua evaluare a Guvernului Tudose. Impozitul pe cifra de afaceri nu se va aplica. Liviu Dragnea cere o analiză asupra ANAF

Premierul Tudose a declarat că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi aplicat de Guvernul său.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2017 - 15:55

UPDATE 15,10: Liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a precizat că i-a cerut premierului Tudose să facă o analiză foarte serioasă a activității ANAF și să ia măsuri".

Liviu Dragnea a evitat să spună ce grad de colectare a obligațiilor fiscale realizează în prezent ANAF:  "România nu stă rău la acest capitol, dar trebuie să stea foarte bine".


UPDATE 14,20: Premierul Tudose a declarat că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi aplicat de Guvernul său, în acest moment.

”Nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri. Aici eu m-am grăbit un pic şi v-am spus de la Bruxelles că am văzut simulările şi am luat decizia că nu se pot implementa. Eu am luat această decizie pe baza discuţiei şi a materialelor pe care mi le-a dat ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa. Chiar pe avion am luat decizia, la dus. Trei ore am stat împreună şi am vorbit despre acest lucru. Azi am prezentat şi coaliţiei elementele care au stat la baza acestei decizii şi consideraţi încheiat acest subiect”, a spus Mihai Tudose.

Pe de altă parte, premierul a precizat că taxa de solidaritate este încă "în simulare". Șeful Executivului a precizat că această taxă nu se va aplica persoanelor juridice ci persoanelor fizice, și anume celor cu veniturile cele mai mari.

Cu privire la rectificarea bugetară, premierul a anunțat că vor fi operate anumite modificări în bugetele ministerelor, întrucât unele dintre ele, cum ar fi cel al Societății Informaționale, au un grad de utilizare a fondurilor de numai 2 la sută. 


Liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE se reunesc, luni, la Parlament, în cadrul unei noi ședințe privind activitatea Executivului, informează Agerpres.

Participanții la reuniune vor dezbate teme precum impozitul pe cifra de afaceri și rectificarea bugetară.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că luni, în coaliție, se va lua o decizie cu privire la impozitul pe cifra de afaceri, după ce premierul Mihai Tudose va prezenta o analiză.

Întrebat cum își explică afirmația premierului potrivit căreia se va renunța la impozit, în condițiile în care el spune că decizia se va lua luni în coaliție, Dragnea a precizat că dacă Tudose are simulări și analize pe acest subiect, le va prezenta în ședința de coaliție.

"Nu știu ce a declarat premierul, dar dacă are deja simulări și analize, luni, în coaliție, ne prezintă și dacă sunt argumente, susținem. A spus premierul Tudose că atunci când aceste simulări sunt gata, ni le prezintă", a arătat Dragnea.

Pe subiectul privind bugetul, premierul a declarat luni, la finalul ședinței coaliției de guvernare, că rectificarea bugetară va fi pozitivă, iar o primă discuție pe această temă va avea loc săptămâna viitoare.

"Săptămâna viitoare vom avea o primă discuție despre rectificare, va fi pozitivă, ce pot să vă spun de acum", a afirmat Mihai Tudose.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...