Kelemen Hunor vrea să reia procedura de reînființare a Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că va iniţia procedura de reînfiinţare a Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş "imediat după ce condiţiile legale vor permite", astfel încât unitatea de învăţământ să funcţioneze ca entitate juridică independentă

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2017 - 16:09

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că va iniţia procedura de reînfiinţare a Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş "imediat după ce condiţiile legale vor permite", astfel încât unitatea de învăţământ să funcţioneze ca entitate juridică independentă.

"Imediat după ce  condiţiile legale ne vor permite vom face toate demersurile necesare pentru reînfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş. Împreună cu biserica şi administraţia locală vom relua procedura de înfiinţare a şcolii", a spus Kelemen Hunor, la Sfântu Gheorghe.

Liderul UDMR a precizat că nici comitetul de părinţi, nici Biserica şi nici Uniunea nu au renunţat  să susţină că Liceul Romano-Catolic ar trebui să funcţioneze ca entitate juridică independentă. În ultimele şase luni, au fost făcute mai multe propuneri în vederea rezolvării situaţiei şcolare, având în vedere faptul că nu nu a fost emisă o hotărâre judecătorească definitiva pentru desfiinţarea acestuia.

Soluţia găsită de ISJ Mureş, ca aceste clase de limba maghiară să fie arondate Liceului Teoretic Bolyai Farkas este una "temporă", spune Kelemen Hunor. "În ultima jumătate de an, în ultimele luni, am încercat să conving preşedintele statului şi pe toţi miniştrii educaţiei că, în cazul liceului din Târgu-Mureş, are loc o încălcare continuă a drepturilor care, mai devreme sau mai târziu, va avea repercusiuni. Marţi i-am cerut şi preşedintelui Partidului Social Democrat să îşi asume curajul unei decizii politice în acest caz", mai spus liderul UDMR.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a afirmat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că problema de la Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureş nu este a instituţiei pe care o reprezintă, ci este o "problemă locală", existând o soluţie, pe care nu a prezentat-o însă public. Premierul Mihai Tudose a comentat, ironic, că situaţia din Târgu Mureş este "ditamai problema naţională", pe când adevărata criză este în Ucraina, unde sunt închise toate şcolile româneşti.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...