Kelemen Hunor îl critică pe președintele Iohannis că nu a mers în vizită în Ținutul Secuiesc în urmă cu doi ani

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să meargă în vizită în Ţinutul Secuiesc în 2015, dar că vizita reprezintă un mesaj că percepe zona ca pe o „entitate".

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2017 - 20:57

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să meargă în vizită în Ţinutul Secuiesc în 2015, dar că vizita reprezintă un mesaj că percepe zona ca pe o „entitate", a precizat el într-un interviu acordat cotidianului clujean de limba maghiară Szabadság, citat de News.ro.

„Ar fi fost bine dacă această vizită era în 2015 şi nu în 2017, deoarece vizita de acum poate fi considerată un pas în vederea alegerii sale pentru un nou mandat, mai ales că, de când este preşedinte, nu a transmis niciun mesaj şi nu a făcut nimic pentru alegătorii maghiari. La alegerile prezidenţiale, majoritatea maghiarilor a votat cu Klaus Iohannis", a spus liderul UMDR, potrivit traducerii interviului oferită de formaţiune.

Hunor a mai susținut că, imediat după vizita din Secuime, președintele Iohannis a mers la Mărăşti, pentru a comemora luptele din Primul Război Mondial, având astfel grijă „ca nu cumva să fie acuzat de prietenie cu comunitatea maghiară".


Citește și: Kelemen Hunor: Românii trebuie să înţeleagă că nu vom dori să sărbătorim evenimentele de la 1918. De 100 de ani, România doar există

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului, iar că singura realizare a României este că, de 100 de ani, există. El a făcut declarațiile într-un interviu acordat cotidianului clujean de limba maghiară Szabadság.

 

 

„Până în prezent, nu a existat o astfel de vizită prezidenţială în care şeful statului să se întâlnească în acelaşi timp cu toţi liderii administraţiei locale din Ţinutul Secuiesc, iar aceasta poate fi considerată chiar un mesaj din partea lui, şi anume că ia în considerare Ţinutul Secuiesc ca pe o entitate. Am cerut preşedintelui, printre altele, să se folosească de drepturile pe care le deţine - în calitatea sa de preşedinte- şi să îşi asume rolul de mediator atunci când se accentuează atitudinea anti-maghiară, tocmai pentru a exista un factor de echilibru şi pentru a tempera atitudinea majorităţii", a mai spus Kelemen Hunor.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...