8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechIoan Rus: Partidul lui Ghiţă, complementar PSD-ului

Ioan Rus: Partidul lui Ghiţă, complementar PSD-ului

Vicepreședintele PSD Ioan Rus a spus, într-un interviu acordat Mediafax, referitor la dorinţa deputatului Sebastian Ghiță de a forma un nou partid şi răspunsul pe care la primit de la Ion Iliescu, că în timp ce primul s-a născut "încercând a construi capitalismul", cel de-al doilea s-a născut "încercând a construi comunismul". 

Ioan Rus a comentat criticile lui Ion Iliescu la adresa lui Sebastian Ghiță, susținând că acestea sunt normale și firești şi că opiniile divergente sunt date de diferenţa de vârstă şi experienţă. 

"Între Ion Iliescu și Sebastian Ghiță diferența de vârstă și experiență este de aproape o jumătate de secol. E foarte complicat, ei aparținând unor generații atât de diferite, cu educații atât de diferite, cu experiență atât de diferită. Ghiță s-a născut încercând a construi capitalismul, Iliescu încercând a construi comunismul.Nu văd niciun fel de problemă în faptul că există în spațiul public astfel de poziții, e normal, e firesc, asta fiind printre puținele variante care duc la progres în societate", a spus Rus.

În ceea ce privește intenția lui Ghiță de a construi un nou partid, Ioan Rus crede că, spre deosebire de Mircea Geoană și Marian Vanghelie, viitoarea formațiune a acestuia nu își propune să rupă din PSD, ci să fie una cu oameni noi.

"Ghiță este altceva, aparține unei alte generații și unei alte educații. El vine cu o complet altă experiență și își propune să formeze un partid de stânga fără să apeleze la vechiul PSD. Cine știe, poate că, în acest moment, în societatea românească este nevoie de un altfel de partid de stânga, poate da, poate nu", a afirmat Rus.

Potrivit acestuia, Sebastian Ghiță se referă "la o altă construcție, cu oameni noi", iar viitorul va demonstra dacă este nevoie de așa ceva sau nu.

"Este o încercare care nu trebuie privită nici cu ură, nici cu patimă, nici cu dispreț. Poate să fie complementar actualului PSD, nu cred că este ceva care să vină opozant la acest lucru. Complementaritatea poate că e o soluție", a conchis Ioan Rus.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă