10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechGorghiu: Îmi dau demisia din fruntea PNL dacă Guvernul se face cu...

Gorghiu: Îmi dau demisia din fruntea PNL dacă Guvernul se face cu PSD

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, la B1, că îşi va da demisia din fruntea partidului, dacă PNL va intra la guvernare, la toamnă, împreună cu PSD, ea arătând că liberalii au votat deja că nu acceptă ideea unui guvern de uniune naţională şi precizând că are convingerea că şeful statului va alege oferta PNL, mai degrabă decât cea a PSD, condus de ”un preşedinte condamnat definitiv”.

Potrivit News.ro, Alina Gorghiu a reiterat decizia luată de PNL de a nu accepta ideea unui guvern de uniune naţională după alegerile parlamentare. ”Decizia PNL este aceea de a nu face niciun fel de guvern care să implice PSD-ul”, a spus copreşedintele PNL.

Întrebată dacă îşi dă demisia din fruntea partidului, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va veni cu această propunere de Guvern de uniunea naţională, Alina Gorghiu a răspuns: ”Da, eu îmi dau demisia dacă Guvernul se face cu PSD-ul”.

Gorghiu a precizat că decizia întregului partid a fost de a nu accepta ”niciun fel de pact cu PSD”. ”Ne-am ars foarte mult, avem dispoziţie în statut că nu facem nimic cu PSD. Cum credeţi că aş pututea să îmi încalc propriea lege a partidului şi decizia colegilor?”.

Copreşedintele PNL a menţionat că preşedintele României nu a ieşit niciodată din limitele Constituţiei şi va ţine cont de opinia partidelor din Parlament şi de propunerile de prim-ministru. ”Am o convingeree intimă că întotdeauna va considera oferta PNL mai bună decât un preşedinte condamnat definitiv”, a mai spus Alina Gorghiu.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă