George Scutaru, liderul deputaţilor PNL: Dragnea face declaraţii MINCINOASE şi IRESPONSABILE

George Scutaru, liderul deputaţilor PNL: Declaraţiile făcute astăzi de către domnul vicepremier Liviu Dragnea sunt nu doar mincinoase, ci şi iresponsabile. Este total fals că Partidul Naţional Liberal ameninţă primari din judeţul Buzău sau din orice alt judeţ al ţării. Credem că este normal ca aleşii locali din România să fie informaţi corect privind prevederile legii, să fie conştienţi că domnul Dragnea face astfel de afirmaţii conştient fiind că Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis dosar penal, începând urmărirea penală in rem în urma plângerii penale depusă de PNL privind ordonanţa traseismului.

Share

Paul Filimon 0 comentarii

Actualizat: 17.09.2014 - 18:02

George Scutaru, liderul deputaţilor PNL, susține că declaraţiile vicepremierul Liviu Dragnea în privința liberalilor ”nu doar mincinoase, ci și iresponsabile”, menționând că ”este total fals” că PNL ar amenința primari din Buzău sau din țară.

Scutaru mai spune că ”în spatele acestor fumigene, racolările locotenenţilor lui Victor Ponta decurg în continuare conform unui plan bine ticluit, prin promisiuni, şantaj şi ameninţări la adresa tuturor aleşilor locali care încă nu au cedat presiunilor <<Armatei Roşii>>”.

”Conform prevederilor legale, primarii şi consilierii locali trebuie să ştie că promiterea, acordarea şi primirea de foloase necuvenite sau de fonduri acordate discreţionar de către Guvernul Ponta în perioada următoare, cu precădere pentru administraţiile unde s-au produs <<transferuri>> politice în baza OUG 55/2014, pot constitui fapte penale în funcţie de modul de săvârşire al acestor abuzuri. Vorbim despre abuz în serviciu, despre infracţiuni de corupţie, despre infracţiuni de şantaj şi ameninţare”, mai susține Scutaru.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, după ce OUG 55 care permite migraţia aleşilor locali nu a trecut la vot în Camera Deputaţilor, că Ordonanţa este în vigoare, el arătând că aleşii care au trecut la alte partide, inclusiv PNL, nu au probleme şi nimeni nu-și pierde mandatul. Dragnea a mai spus că i se pare foarte grav faptul că liberalii îi ameninţă pe primari cu plângeri penale şi a întrebat, retoric, dacă liderul PNL, Klaus Iohannis, le va face plâgeri penale şi aleşilor locali care au trecut la PNL.

OUG 55/2014 a fost supusă votului final, în ședința de miercuri, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată. S-au înregistrat 195 de voturi ”pentru”, 109 voturi ”împotrivă” și 21 de abțineri.

Citește totul despre:

Comentarii