11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechFost deputat al mai multor partide, Mircia Giurgiu, candidat PSRO la Primăria...

Fost deputat al mai multor partide, Mircia Giurgiu, candidat PSRO la Primăria Cluj-Napoca

Fostul deputat Mircia Giurgiu a fost desemnat, sâmbătă, candidat al PSRO la Primăria Cluj-Napoca, în cadrul unei conferinţe la care au fost lansaţi 25 de candidaţi din judeţul Cluj la alegerile locale şi la care a participat şi preşedintele partidului, Mircea Geoană.

Mircia Giurgiu a declarat, la conferinţa în cadrul căreia au fost lansaţi în cursa electorală, alături de el, mai mulţi candidaţi, că îşi propune, printre altele, creşterea numărului de şcoli şi grădiniţe, un proiect privind Someşul navigabil şi organizarea unor dezbateri publice privind fluidizarea traficului în municipiul Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vreau să câştigăm totul, şi Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca”, a declarat Giurgiu.

La rândul său, preşedintele PSRO, Mircea Geonă, a spus că filiala clujeană a formaţiunii politice "s-a dezvoltat foarte frumos".

"Vom pune la dispoziţia membrilor de partid o platformă electronică pentru consultare populară permanentă când e vorba de teme locale care privesc cartierele sau satele aparţinătoare ale unei comune”, a declarat, în altă ordine de idei, Geonă, adăugând că partidul pe care-l conduce va introduce, săptămâna viitoare, în Parlament, o propunere de modificare a Legii referendumului local care să permită cetăţenilor să decidă şi să voteze care le sunt priorităţile, "pentru a nu lăsa această problemă doar în sarcina unui primar".

Mircia Giurgiu (52 de ani) a fost ales în Camera Deputaţilor în anul 2004 ca membru al Blocului Naţional Sindical, pe listele PRM, după care a activat ca independent. În 2008 a fost reales deputat pe listele PDL, după care a activat ca independent din mai 2011 până în octombrie 2011, iar ulterior s-a înscris în PSD, până la sfârşitul mandatului. La alegerile locale din 2012, Mircia Giurgiu a mai candidat, ca independent, la Primăria Cluj-Napoca.

Pentru alegerile locale din 5 iunie şi-au mai anunţat candidatura Emil Boc (PNL), Aurelia Cristea (PSD), Horvath Anna (UDMR), Adrian Gurzău (Mişcarea Populară), Horea Dan (PNŢCD), Bruno Roschnafsky (Partidul Puterii Umaniste), Bogdan Huja (PRM), Fancsali Erno (PPMT), Octavian Buzoianu (independent).

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă